Πέτρος Γαϊτάνος: Θα ψάλλει τον ύμνο της Χρυσής Αυγής;

01:41 19/10/2012 - Πηγή: Aixmi

Μετά το παραλήρημα του Παναγιώταρου, σειρά είχε και το παραλήρημα του Πέτρου Γαιτάνου. Του ερμηνευτή μας, που κάθε Πάσχα, ψάλλει βυζαντινούς ύμνους και τροπάρια. Αυτή τη φορά όμως, θα ψάλλει από ότι φαίνεται, τον ύμνο της Χρυσής Αυγής, μιας και η τελευταία του συνέντευξη μετά από παρά πολύ καιρό, ήταν αφιερωμένη στην αγάπη που τρέφει για το ακροδεξιό κόμμα!

Μόλις λοιπόν η είδηση αυτή έκανε το γύρο του διαδικτύου,

με τίτλο «Ο Πέτρος Γαιτάνος, Χρυσαυγίτης;», δεν σας κρύβω ότι με ενόχλησε παρά πολύ. Ο καθένας, μπορεί να ψηφίζει ότι θέλει, είναι δικαίωμά του. Όταν όμως, είσαι και δημόσιο πρόσωπο και μάλιστα υποτίθεται με παιδεία, δεν μπορεί να βγαίνεις στην τηλεόραση, σε μία εκπομπή που την βλέπουν ακόμη και παιδιά και να επευφημείς τους τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής! Ωραίο παράδειγμα. Επειδή όμως μου αρέσει να είμαι ακριβής όταν πρόκειται για σχολιασμό τέτοιας συνέντευξης, θα σας παραθέσω αυτούσια αποσπάσματα από όσα είπε, ο κύριος Γαιτάνος.

«Η Χρυσή Αυγή μπορεί να κάνω και λάθος, μου αρέσει ο τσαμπουκάς της. Δηλαδή μέσα στην ευγένεια έχουν πνιγεί τα μέσα ενημέρωσης, οι δημοσιογράφοι, θέλουν να ναι όλα ευγενικά, να ναι ωραία, να ναι όλα στρογγυλά και γιατί η Χρυσή Αυγή είναι επιθετική, γιατί αποκαθιστά την αστυνομία;» Σε αυτό το απόσπασμα, ο κύριος Γαιτάνος, δεν πολύ είναι και σίγουρος αν του αρέσει ή όχι ο τσαμπουκάς-εγώ θα έλεγα οι τραμπουκισμοί- της Χρυσής Αυγής. Από ότι καταλαβαίνω μάλιστα θα έχει πολύ καιρό να ανοίξει την τηλεόρασή του, γιατί ακόμη όλα γύρω του τα βλέπει ωραία. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι οι ειδήσεις τα τελευταία χρόνια, δεν τα λένε ευγενικά ούτε θέλουν να τα λένε έτσι. Επίσης να τον ενημερώσουμε τον κύριο Γαιτάνο, ότι ο ρόλος της αστυνομίας δεν είναι να χτυπάει μέχρι θανάτου τους λαθρομετανάστες ούτε φυσικά να κάνει ελέγχους σε πάγκους λαικών αγορών, ούτε να βρίζει με χυδαιότητες ηθοποιούς. Και πάμε σε άλλο απόσπασμα.

«Ξέρετε πόσες φορές παρακολουθώντας τα μέσα ενημέρωσης ή ακόμη και τα τεκταινόμενα της χώρας μας, ήθελα να κάνω αυτό που κάνει η Χ.Α; Ξέρετε πόσες φορές κυκλοφορώ στους δρόμους και βλέπω να πωλούνται παράνομα τα CD μας και μου έρχεται να πιάσω αυτούς τους μαύρους και να πάρω τα CD και να τα σπάσω στο κεφάλι τους; και να βλέπω απέναντι τους αστυνομικούς να τους κοιτάζουν; Τι πρέπει να κάνουμε; Με ευγένεια να πούμε «σας παρακαλούμε πάρτε τους μαύρους με τα CD»; Όχι καλά κάνουν!» Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Κύριε Γαιτάνε μου, αυτό δηλαδή που σας απασχολεί τώρα, είναι οι μαύροι που πουλάνε τα CD; Δηλαδή από όσα γίνονται αυτή την στιγμή σε αυτή τη χώρα, αυτό είναι που σας πειράζει; Για να μην παρεξηγηθώ εννοείται ότι κάτι τέτοιο κάνει τρομερό κακό στη δουλειά των καλλιτεχνών, και μάλιστα από τις πωλήσεις ενός CD ζουν πολλές οικογένειες, αλλά δεν είναι και τρόπος επίλυσης του θέματος! Με το ίδιο σκεπτικό, μόλις βλέπετε ανθρώπους να κατεβάζουν τραγούδια από το you tube, να τους πλακώνετε στο ξύλο!

Αυτό ήταν η αρχή, αφού στα επόμενα αποσπάσματα κορυφώνεται το παραλήρημά του. «Θεωρώ ότι η Χ.Α

Keywords
Τυχαία Θέματα