Το Wikileaks στα άδυτα της CIA – Δημοσιεύει χιλιάδες απόρρητα έγγραφα

23:22 7/3/2017 - Πηγή: Aixmi

O ιστοτόπος Wikileaks δημοσιεύει τεράστιο όγκο απορρήτων εγγράφων τα οποία, όπως ισχυρίζεται, «απαλλοτρίωσε» από το Κέντρο Κυβερνοπληροφοριών της CIA.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ειδικοί που έχουν αρχίσει να μελετούν τα έγγραφα θεωρούν σχεδόν δεδομένο ότι τα έγγραφα προέρχονται από την CIA, με έναν από αυτούς να δηλώνει χαρακτηριστικά ότι

«καθώς μιλάμε, καριέρες αλλάζουν ή και τελειώνουν».

Αν τελικά τα έγγραφα αποδειχθούν αυθεντικά, τότε το Wikileaks θα έχει καταφέρει ένα καταστροφικό χτύπημα στην αξιοπιστία και ασφάλεια των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, αλλά και άλλων υπηρεσιών όπως το Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με το Wikileaks, η CIA έχασε πρόσφατα τον έλεγχο ενός κρίσιμου μηχανισμού κυβερνοελέγχου καθώς και των εγγράφων που τον συνοδεύουν και ότι τα έγγραφα άρχισαν να περνούν από χέρι σε χέρι σε διάφορους χάκερς που συνεργάστηκαν στον παρελθόν με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο πρώην συμβασιούχος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας που αποκάλυψε το εύρος της κατασκοπείας της, έκρινε σήμερα ότι τα αρχεία της CIA που δημοσιοποίησε ο ιστότοπος WikiLeaks μοιάζουν «αυθεντικά» και είναι «μεγάλη υπόθεση», με ανάρτησή του στο Twitter.

Still working through the publication, but what @Wikileaks has here is genuinely a big deal. Looks authentic.

Edward Snowden (@Snowden) March 7, 2017

Ο Σνόουντεν έγραψε ότι ακόμη εξετάζει το υλικό που δημοσιεύει ο ιστότοπος, αλλά «μοιάζει αυθεντικό» και είναι «πράγματι μεγάλη υπόθεση».

Keywords
Τυχαία Θέματα