Kαι τη συνδρομή του FBI ζητά η Άγκυρα για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη

20:59 7/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Τη συνδρομή του FBI ζήτησε η Εισαγγελία της Άγκυρας, η οποία διεξάγει έρευνες για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία Αντρέι Καρλόφ, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Η τουρκική εφημερίδα, επικαλούμενη πηγή προσκείμενη στα σώματα ασφαλείας, γράφει ότι τον προηγούμενο μήνα, δύο εκπρόσωποι της εισαγγελίας της Άγκυρας, ζήτησαν από το αμερικανικό FBI

την συνδρομή τους, ώστε να αποκατασταθούν τα μηνύματα που υπήρχαν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Μεβλούτ Αλτιντάς, του δολοφόνου του Ρώσου πρέσβη, τα οποία την ημέρα ακριβώς της δολοφονίας σβήστηκαν, γεγονός που αποδεικνύει ότι υπήρχαν και συνεργοί στην δολοφονία του Καρλόφ. Σύμφωνα με την πηγή της τουρκικής εφημερίδας, το FBI υποσχέθηκε να παράσχει την σχετική βοήθεια.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι ανακριτές κατάφεραν να αποδείξουν ότι εννέα ημέρες πριν την δολοφονία του Ρώσου πρέσβη, ο Μεβλούτ Αλτιντάς, άρχισε να συλλέγει πληροφορίες από το διαδίκτυο για τον Καρλόφ, ενώ την παραμονή της δολοφονίας διέγραψε μερικές επιστολές από το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, ενώ έκανε το ίδιο στο Twitter και το Facebook. Επίσης οι ανακριτές βρήκαν ότι μερικές μέρες πριν την δολοφονία ο Αλτιντάς είχε λάβει ένα μήνυμα που έγραφε «πρέπει να το κάνεις σύμφωνα με την θέληση του Αλλάχ».

Keywords
Τυχαία Θέματα