Τι προτείνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη για τα «κόκκινα» δάνεια

16:04 7/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Σε ημερίδα σχετικά με τα κόκκινα δάνεια που διοργάνωσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με τη συμμετοχή κοινωνικών φορέων, η επικεφαλής Φώφη Γεννηματά, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «ο ανασχηματισμός, η αλλαγή ή η ανακύκλωση κάποιων προσώπων, δεν μπορεί να σώσει μία κυβέρνηση που είναι πολιτικά χρεοκοπημένη και κοινωνικά απομονωμένη». Όπως πρόσθεσε, αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας είναι ολοκληρωτικά δέσμιος του

ακροδεξιού συνεταίρου του, του κ. Καμμένου. και των εσωκομματικών του ισορροπιών».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επέμεινε στην εθνική γραμμή, τονίζοντας ότι για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι απαραίτητη η αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, που τείνει να αγγίξει και να ξεπεράσει το δημόσιο χρέος.

Ειδικότερα, για τα κόκκινα δάνεια σημείωσε ότι η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αφορά αυτούς που γνήσια και αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν προβλήματα και όχι τους κακοπληρωτές, αυτούς που εκμεταλλεύονται την κρίση ενώ έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν. Βασίζεται σε μία κοινωνική συμφωνία, σε συμφωνία όλων των συμπληρωματικών μέτρων -δανειοληπτών και τραπεζών- ώστε οι αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις να είναι το αποτέλεσμα και επιστέγασμα αυτής και να διασφαλίζεται η ισορροπία μεταξύ της οικονομίας και της κοινωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα