Τη Δευτέρα η πρόταση Βούτση για τη διάσωση των ΚΟ Ποταμιού και ΑΝΕΛ

17:46 1/2/2019 - Πηγή: Aixmi

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό έβαλε η απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει στη Βουλή πρόταση για να διασωθούν στην ουσία οι ΚΟ των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού.
Σύμφωνα με πληροφορίες στις 2 το μεσημέρι της προσεχούς Δευτέρας, θα συνεδριάσει η Επιτροπή του Κανονισμού της Βουλής με αντικείμενο «Επεξεργασία και εξέταση της πρότασης του Προέδρου της Βουλής «Για την τροποποίηση διατάξεων του

Κανονισμού της Βουλής – Μέρος Β΄ (ΦΕΚ 51 Α΄/10.4.1997) και Μέρος Κοινοβουλευτικό (ΦΕΚ 106 Α΄/24.6.1987), όπως ισχύουν»». Η πρόσκληση των μελών της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής αναρτήθηκε στην «κοινοβουλευτική διαφάνεια».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο, Νίκος Βούτσης αναμένεται να καταθέσει στη συνεδρίαση την πρόταση του, προκειμένου τόσο ο Σταύρος Θεοδωράκης, όσο και ο Πάνος Καμμένος να μην χάσουν τα προνόμια του αρχηγού κόμματος στη Βουλή, Όπως προβλέπει η συγκεκριμένη ρύθμιση, όσοι έχουν εκλεγεί στις εκλογές ως αρχηγοί κομμάτων θα διατηρούν την ιδιότητά τους και τα προνόμιά τους στη Βουλή ανεξάρτητα αν έχουν ή όχι 5 βουλευτές. Ταυτόχρονα, θα απελευθερώνονται και οι βουλευτές που θέλουν να αλλάξουν Κοινοβουλευτική Ομάδα. Κάτι που σημαίνει ότι το Ποτάμι θα ξαναποκτήσει ΚΟ η οποία διαλύθημε μετά την αποχώρηση των κ.κ Αμυρά και Ψαριανού και δεν θα κινδυνεύσει να μείνει εκτός Βουλής και η ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ΝΔ κάνει λόγο για πρωτοφανή ευτελισμό του κοινοβουλίου, ενώ από το πρωί αντέδρασε και ο κ.Καμμένος και ο κ.Θεοδωράκης.
Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει πως: «Ο πρωτοφανής ευτελισμός που έχουν επιβάλει στο κοινοβούλιο οι κ. Τσίπρας και Καμμένος κορυφώθηκε σήμερα με τη βούλα του κ. Νίκου Βούτση. Ο πρόεδρος της Βουλής λαμβάνοντας πλέον και επισήμως ρόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα στους εκβιαζόμενους εταίρους παρακάλεσε(!) τον βουλευτή Παπαχριστόπουλο να μην παραιτηθεί μέχρις ότου ολοκληρωθούν τα μαγειρέματα της κυβέρνησης. Οι πολίτες έχουν καταλάβει από καιρό ότι οι άνθρωποι που κυβερνούν τη χώρα είναι κατώτεροι των αξιωμάτων τους. Σήμερα απλά συνειδητοποίησαν ότι έχουν χάσει και το τελευταίο ψήγμα πολιτικής και προσωπικής αξιοπρέπειας για λίγους ακόμη μήνες εξουσίας», καταλήγει η ΝΔ.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρώην κυβερνητικός εταίρος σε μια καυστική ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter ανέφερε: Οι ΑΝΕΛ δεν θελουμε χάρη από κανένα, θελουμε εφαρμογή της κοινοβουλευτικής νομιμότητας. Δεν δέχομαι δε ιδιαίτερα απειλές κατά της οικογένειας μου. ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΡΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ . ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΟΥΒΙΚΩΝΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΕΞΗ…

Οι ΑΝΕΛ δεν θελουμε χάρη από κανένα, θελουμε εφαρμογή της κοινοβουλευτικής νομιμότητας. Δεν δέχομαι δε ιδιαίτερα απειλές κατά της οικογένειας μου. ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΡΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ . ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΟΥΒΙΚΩΝΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΕΞΗ…

— Panos Kammenos (@PanosKammenos) February 1, 2019

Ενώ και ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτησή του έγραψε: Κοινοβουλευτικές ομάδες με 2 και 3 βουλευτές δεν μπορεί να υπάρξουν. Όπως δεν μπορεί να συγκροτούνται Κ.Ο. με δανεικούς βουλευτές. Ξεκάθαρα λόγια. Το Ποτάμι έχει αρχές. Δεν τις θυσιάζει ούτε στα μικρά ούτε στα μείζονα. Δεν μας ενδιαφέρουν τα ευκαιριακά κομματικά οφέλη.

Κοινοβουλευτικές ομάδες με 2 και 3 βουλευτές δεν μπορεί να υπάρξουν. Όπως δεν μπορεί να συγκροτούνται Κ.Ο. με δανεικούς βουλευτές. Ξεκάθαρα λόγια. Το Ποτάμι έχει αρχές. Δεν τις θυσιάζει ούτε στα μικρά ούτε στα μείζονα. Δεν μας ενδιαφέρουν τα ευκαιριακά κομματικά οφέλη.

— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) February 1, 2019

The post Τη Δευτέρα η πρόταση Βούτση για τη διάσωση των ΚΟ Ποταμιού και ΑΝΕΛ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα