Θύελλα με το σχόλιο Τσίμα για Μπουτάρη- «Είστε κακόπιστοι» απαντά

11:16 24/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε το σχόλιο του Παύλου Τσίμα στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ για τη φασιστική επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη. Ο δημοσιογράφος μίλησε για την κουλτούρα βίας, που έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, και σε μια αποστροφή του λόγου του φάνηκε να συγκρίνει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα με το γιαούρτωμα του Θόδωρου Πάγκαλου.

Ήταν φανερό ότι επέρριπτε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για τη δράση

των «αγανακτισμένων» στα αντιμνημονιακά χρόνια, γεγονός που προκάλεσε την οργή πολλών σχολιογράφων -ακριβώς επειδή έδειξε να αποδίδει την ίδια κατηγορία στο γιαούρτωμα και στο μαχαίρωμα.

Ένας από εκείνους που τον «πυροβόλησε» ήταν ο Άγγελος Τσέκερης, διευθυντής της ΑΥΓΗΣ και πρώην στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου.

«Δικαίως ο κόσμος πάγωσε και εξοργίστηκε», έγραψε. «Ακόμα κι αυτοί που δεν περίμεναν να ακούσουν κάτι λιγότερο ανόητο για το ζήτημα της βίας, ούτε από τον Παύλο Τσίμα, ούτε από το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Διότι η βία είναι κακό πράγμα και, όπως λέει η Χάνα Αρέντ, το κακό έχει διαβαθμίσεις. Και επομένως δεν εξοργίζει μόνο η εξίσωση μιας δολοφονίας με ένα γιαούρτωμα. Εξοργίζει ότι αυτοί που δολοφόνησαν τον Φύσσα, το δολοφονικό τους κίνητρο καθώς και ο ρόλος που έπαιζαν και παίζουν λείπουν από την εξίσωση του Παύλου Τσίμα. Και έτσι, για ακόμα μια φορά οι ναζί μαχαιροβγάλτες ξεπλένονται από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ. Όπως με εκείνο το ιστορικό “τον σκότωσε για το ποδόσφαιρο. Ντροπή σας«.

Με αφορμή το σχόλιο του Άγγελου Τσέκερη, ο Παύλος Τσίμας απάντησε συνολικά στις επικρίσεις, χαρακτηρίζοντας «προφανώς ατυχή» τον τρόπο που διετύπωσε την άποψή του, επιμένοντας όμως στην ουσία της θέσης του.

«Θα πρέπει να είναι πολύ κακόπιστος κάποιος για να μη βλέπει την ουσία του επιχειρήματος μου«, είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. «Σήμερα η ΑΥΓΗ με ψέγει σε ένα μικρό σημείωμά της διότι σε ένα σχόλιο προχθές στην τηλεόραση είπα ότι ήταν λάθος τότε να λέμε ότι υπάρχει βία την οποία μπορούμε να ανεχόμαστε και να δικαιολογούμε και βία που δεν ανεχόμαστε και την καταδικάζουμε. Διότι αυτό αν συμβεί περιστασιακά δεν πειράζει, αλλά όταν η βία γίνεται συστηματική και δημιουργεί τον εθισμό στη βία καταντά επικίνδυνο. Ο τρόπος που το διατύπωσα ήταν προφανώς ατυχής αλλά πρέπει να είναι πολύ κακόπιστος κάποιος για να μη βλέπει την ουσία του επιχειρήματος –ή αν διαφωνεί με αυτό ας το πει. Αν θεωρεί ότι δεν πειράζει να ανεχόμαστε μια ήπιας έντασης βία, αρκεί να καταδικάζουμε τη βία όταν γίνεται πάρα πολύ έντονη ή όταν απειλεί εμάς ή όταν ενοχλεί εμάς ή όταν προέρχεται από ιδεολογικά αντιπάλους χώρους, τότε θα πρέπει να το πει και να αναλάβει την ευθύνη γι αυτήν την άποψη«.

The post Θύελλα με το σχόλιο Τσίμα για Μπουτάρη- «Είστε κακόπιστοι» απαντά appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα