Θύελλα για τη μη κάλυψη του συλλαλητηρίου από την ΕΡΤ- Τι απαντά

15:59 22/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Θύελλα έχει προκαλέψει η απόφαση των διοικούντων την ΕΡΤ να μην καλυφθεί το μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για τη Μακεδονία.

Η ΝΔ κατήγγειλε τη στάση της, κάνοντας λόγο για «ελλειπέστατη κάλυψη», ενώ και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το γεγονός της μη κάλυψης.

Η ίδια η κρατική τηλεόραση αναγκάστηκε να εκδόσει ανακοίνωση,

στην οποία υποστηρίζει ότι το συλλαλητήριο καλύφθηκε όπως κάθε κινητοποίηση και σημειώνει ότι χρόνος που αφιέρωσαν τα δελτία ειδήσεων και οι ενημερωτικές εκπομπές ήταν μεγαλύτερος από ό,τι τα ιδιωτικά κανάλια. Παράλληλα. αποδίδει σε ανθρώπινο λάθος, το οποίο διορθώθηκε γρήγορα, τη λάθος πληροφόρηση από την ιστοσελίδα της για τον αριθμό των συγκεντρωμένων, όπου έκανε λόγο για… «μερικές δεκάδες πολίτες».

Νωρίτερα η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη είχε διαμαρτυρηθεί τηλεφωνικά στον πρόεδρο της ΕΡΤ, Χρήστο Λεοντή, και τον εντεταλμένο σύμβουλο, υπεύθυνο του τομέα ειδήσεων, Βασίλη Ταλαμάγκα, για τη στάση της κρατικής τηλεόρασης.

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του Σκάι, με τον Χρήστο Κούτρα και τον Γιάννη Ντσούνο.

«Η ΕΡΤ κάλυψε με ελλειπέστατο τρόπο ένα μεγάλης κλίμακας γεγονός, όπως ήταν το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίλης», είπε. «Ειδικά η ΕΡΤ 3, που εντέλλεται να καλύπτει τα γεγονότα της Βόρειας Ελλάδας, την ώρα του συλλαλητηρίου έδειχνε εκπομπή με τίτλο «Η ζωή στο χωριό».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων γιατί διαμαρτύρεται η ΝΔ από τη στιγμή που δεν διοργάνωσε η ίδια την εκδήλωση, σημείωσε ότι «η ΕΡΤ είναι κρατικό κανάλι, που το πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι, και δεν έκανε ούτε καν τις ζωντανές συνδέσεις που συνηθίζονται για ένα τέτοιο μεγάλο γεγονός».

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

«Η ΕΡΤ κάλυψε χθες και σήμερα ειδησεογραφικά το συλλαλητήριο, με εκτενή ρεπορτάζ που μετάδωσαν όλα τα δελτία και οι ενημερωτικές εκπομπές της, ακριβώς όπως γίνεται παγίως για την κάλυψη κάθε κινητοποίησης. Ο χρόνος που διατέθηκε από την ΕΡΤ για το συγκεκριμένο θέμα ήταν σαφώς μεγαλύτερος από αυτόν που διέθεσαν τα ιδιωτικά κανάλια. Τα στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου του αληθές έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί και είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο. Όσον αφορά σε κατηγορίες περί εσφαλμένης πληροφόρησης από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ σχετικά με τον αριθμό των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι αυτό οφείλεται σε ένα – εμφανές για κάθε καλόπιστο – ανθρώπινο λάθος, το οποίο διορθώθηκε σε λίγα λεπτά. Το ίδιο δε λάθος έκαναν πολλές επίσημες ιστοσελίδες ιδιωτικών μέσων, χρησιμοποιώντας πληροφορίες από την ίδια πηγή με την ΕΡΤ. Παρότι βεβαίως η ΕΡΤ το διόρθωσε πρώτη, συγκεκριμένοι κύκλοι επιλέγουν για μια ακόμα φορά τη στοχοποίηση μόνο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης», καταλήγει.

Θύελλα για τη μη κάλυψη του συλλαλητηρίου από την ΕΡΤ- Τι απαντά

The post Θύελλα για τη μη κάλυψη του συλλαλητηρίου από την ΕΡΤ- Τι απαντά appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα