Στην Αθήνα ο Τούρκος υφυπουργός Δικαιοσύνης- Θα πιέσει για τους «8»

15:50 22/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Έχοντας ως βασική προτεραιότητα στην ατζέντα του τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που έφθασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, ο Τούρκος υφυπουγός Δικαιοσύνης βρίσκεται στην Αθήνα και θα συναντηθει την Τρίτη με τον Έλληνα υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.
Ο Μπιλάλ Ουτσάρ έφθασε σήμερα στην Αθήνα

ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του τουρκικού Υπουργείου Δικαιοσύνης. Την τουρκική αντιπροσωπεία υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Ευτύχης Φυτράκης. Το μεσημέρι της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με ομάδα εργασίας του Υπουργείου, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα, Δημήτρη Παπασπύρου. Στη συνέχεια ο υφυπουργός Δικαιοσύνης θα συναντηθεί με τον κ.Κοντονή, όπου και αναμένεται να θέσει το «καυτό» ζήτημα των 8 Τούρκων αξιωματικών.

Οι πιο πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το θέμα, είναι οι τελευταίες δικαστικές αποφάσεις του Αρείου Πάγου, που έχει πει «όχι» στην έκδοση των 8 Τούρκων, αλλά και οι δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, πως για να συνεχιστεί οποιαδήποτε ενδεχόμενη ποινική διαδικασία σε βάρος τους θα πρέπει προηγουμένως να υποβληθεί επίσημο αίτημα από την Τουρκία ή μήνυση.

Ο Μπιλάλ Ουτσάρ λοιπόν αναμένεται να «πιέσει» προς την κατεύθυνση, ώστε οι 8 Τούρκοι να επιστρέψουν στη χώρα τους και να δικαστούν στην Τουρκία για συμεμτοχή στο πραξικόπημα.

The post Στην Αθήνα ο Τούρκος υφυπουργός Δικαιοσύνης- Θα πιέσει για τους «8» appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα