Θεοδωράκης: Τυχοδιώκτες και επικίνδυνα άσχετοι οι Τσίπρας – Βαρουφάκης

10:59 8/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Σφοδρή επίθεση εξαπολύει στην κυβέρνηση ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της αλλά και για τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αγκαζέ με τους ΑΝΕΛ υπερασπίζεται τον παλιό κόσμο. Υπερασπίζεται όλα τα λάθη που έχουν κάνει παλιότερα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Κρατικίστικη παιδεία, ισχυρές

συντεχνίες, συμφέροντα και κομματικές παρεμβάσεις», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη επεσήμανε: «Οι παιδαριώδεις διάλογοι μεταξύ τους, όπως αποκαλύπτονται σήμερα από τον κ. Βαρουφάκη, τρομάζουν. Οι άνθρωποι αποδεικνύονται όχι μόνο τυχοδιώκτες, αντιδημοκράτες και τριτοκοσμικοί, αλλά και επικίνδυνα άσχετοι». Ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε, μάλιστα, ότι ο κ. Τσίπρας φέρει μεγάλη ευθύνη για τις επιλογές του, τις οποίες πλήρωσε ο ελληνικός λαός με δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ καθώς «ο κ. Βαρουφάκης δεν ήταν κάποιο περιθωριακό γραφικό στέλεχος». Υπογράμμισε μάλιστα ότι «ο πρωθυπουργός ήξερε πολύ καλά τα σχέδια για τα οποία μιλά απαξιωτικά τώρα».

Παράλληλα, για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου ανέφερε ότι σε ζητήματα Παιδείας «η υποκρισία μερικών είναι μεγάλη καθώς στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία, σε ιδιωτικά πανεπιστήμια και μετά ξιφουλκούν εναντίον των ιδιωτικών σχολείων και των μη κρατικών πανεπιστημίων». Όπως τόνισε: «Κοινωνική δικαιοσύνη, όμως, υπάρχει όταν όλοι έχουν μπροστά τους όλες τις ευκαιρίες και δεν είναι ανάγκη να αναζητήσουν λύσεις στο Λονδίνο ή τη Βοστώνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα