Οι πυροσβέστες προειδοποιούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι έχουν εξαντληθεί

09:32 8/8/2017 - Πηγή: Fimotro

Στα όρια τους φαίνεται ότι έχουν φτάσει αυτή την εποχή οι πυροσβέστες προσπαθώντας να επιτελέσουν το καθήκον τους. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αναδεικνύει η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου με επιστολή της προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ζητώντας να γίνεται με ορθολογικό τρόπο η διασπορά πυροσβεστών από την Ήπειρο προς άλλες περιοχές της χώρας, αλλά και η μετακίνηση οχημάτων, οι πυροσβέστες παρουσιάζουν την ταλαιπωρία και την καταπόνηση που δέχονται.

«Οι συνάδελφοι έχουν εξαντληθεί

με τις μετακινήσεις καθώς έχουν κληθεί και το τελευταίο διάστημα να συνδράμουν στην κατάσβεση πυρκαγιών στην Περιφέρεια μας και ο κίνδυνος τραυματισμού τους από την κούραση είναι πλέον εμφανής» προειδοποιεί η Ένωση στην επιστολή της.

Ενδεικτικά είναι τα παραδείγματα που παρουσιάζουν οι πυροσβέστες:

«Οχήματα κλήθηκαν να μεταβούν για ενίσχυση στην φωτιά στο Νησί της Ζακύνθου και κατέληξαν να κάνουν Υπηρεσία σε σταθμούς της Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας για πάνω από 5 ημέρες. Στην πρόσφατη φωτιά στο Νησί της Κέρκυρας οχήματα και προσωπικό από την Ήπειρο κλήθηκαν για 4 ημέρες να συνδράμουν. Στη φωτιά στις Σπέτσες μετακινήθηκαν ομάδες πεζοπόρων από τα Ιωάννινα. Για τη φωτιά στη Μυτιλήνη διατάχτηκαν οχήματα και προσωπικό να μεταβούν για ενίσχυση και όταν έφτασαν στο λιμάνι να πάρουν το πλοίο διατάχτηκαν να επιστρέψουν πίσω. Δεν έχουν περάσει ακόμα 24ωρες από την μετακίνηση αυτή και τώρα από τις ίδιες Υπηρεσίες φεύγουν πάλι οχήματα και προσωπικό για ενίσχυση στο νησί των Κυθήρων».

Keywords
Τυχαία Θέματα