Θεοδωράκης: Στόχος η τρίτη θέση στις εκλογές

00:24 31/12/2014 - Πηγή: Aixmi

Ορίζοντας ως εκλογικό στόχο την τρίτη θέση, ώστε να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, και εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση τόσο σε Σαμαρά -Βενιζέλο όσο και στον Τσίπρα, ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσίασε τις θέσεις του Ποταμιού. Στην αίθουσα του Ιδρύματος Κακογιάννη βρίσκονταν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ

που την εγκατέλειψαν (Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Κατερίνα Μάρκου και Νίκη Φούντα), οι αδελφοί Δοξιάδη, ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη Άγγελος Δεληβοριάς, ο Αντώνης Καφετζόπουλος και πολλοί ακόμη.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε πως στοίχημα του Ποταμιού είναι η ευθύνη της τρίτης διερευνητικής εντολής που θα πάρει το κόμμα: «Για πρώτη φορά ίσως στη νεότερη πολιτική ιστορία μας θα κληθεί ένα Κίνημα που δεν κουβαλάει τις αρρώστιες του παλιού κομματικού συστήματος να κάνει μια κυβερνητική πρόταση στον ελληνικό λαό». Πρότεινε σε κάθε υπουργείο να υπάρχει ένας υπουργός και ένας γενικός γραμματέας, πράγμα που σημαίνει ότι θα καταργηθούν οι θέσεις αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών. Ειδικά για Παιδεία -Υγεία –Εξαγωγές – Τουρισμό πρότεινε να υπάρχουν μόνιμοι γενικοί γραμματείς.

Χαρακτήρισε Σαμαρά και Βενιζέλο αρχηγούς των «παλιών κομμάτων», που ενδιαφέρονται για τη διατήρηση του πελατειακού συστήματος, και τους κατηγόρησε ότι άφησαν, για δυο χρόνια, τη χώρα στα χέρια του Μπαλτάκου. «Πανίσχυρος γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου ήταν ένας ακροδεξιός. Τον ανέχθηκαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης γιατί πάνω από όλα αυτό που τους ενδιέφερε ήταν να σώσουν τα δικά τους παιδιά, να σώσουν το σύστημα και τα συμφέροντά τους».

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε και για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος -όπως είπε- έχει συμβούλους και σκιώδεις υπουργούς που «υπερηφανεύονται ότι δεν έχουν δουλέψει ποτέ. Άνθρωποι που παίρνουν ιδέες μόνο από αραχνιασμένα βιβλία και όχι από την πραγματική ζωή. Μνημονεύουν τον Τσάβες και στην Ελλάδα ονειρεύονται συμμαχίες με τον Καμμένο και τον Χαϊκάλη». Μιλώντας για τα πλήγματα που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι, είπε πως είναι εξοργιστικό το ελάχιστο μηνιαίο εισόδημα των 480 ευρώ. «Οι μισθοί στην Ελλάδα πρέπει να επιστρέψουν στα προ κρίσης επίπεδα, με αυξήσεις 5% το χρόνο, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα έχει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης», υποστήριξε.

Ως πρώτη προτεραιότητά του κόμματός του, πάντως, περιέγραψε τη μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση, με τρεις βασικούς πυλώνες αλλαγών. - Βελτίωση της ποιότητας νόμων και κανόνων - Κυβερνητικό σχεδιασμό και συντονισμό - Σωστή χρήση του ανθρώπινου κεφαλαίου

Keywords
Τυχαία Θέματα