Norman Atlantic: 10 νεκροί – Δεν βρίσκουν τους αγνοούμενους

11:54 30/12/2014 - Πηγή: Aixmi

Πολλοί είναι οι συγγενείς επιβατών που προσπαθούν μάταια από χθες να μάθουν αν οι δικοί τους άνθρωποι είναι καλά στην υγεία τους, όμως δεν μπορούν καν να βρουν τα ονόματά τους στις λίστες που έχουν δοθεί δημοσιότητα.

Από την πλευρά του, το συντονιστικό κέντρο της Ρώμης ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι το πρώτο θύμα που είχε ανακοινωθεί ότι είναι ο 67χρονος Γιώργος Δούλης τελικά είναι αυτό που αναφερόταν, καθώς ο γιος του φερόμενου ως νεκρού δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει σε καμία από τις σορούς τον πατέρα του.

Σχετικά τον αριθμό των αγνοουμένων, επικρατεί μία χαοτική κατάσταση.

«Στο Νorman Atlantic διασώθηκαν 427 άτομα, οι νεκροί είναι οκτώ (σ.σ.: η δήλωση έγινε πριν εντοπιστούν οι 2 νέες σοροί επιβαινόντων χθες). Ετσι μιλάμε για ένα σύνολο 435 ατόμων», είπε, χαρακτηριστικά ο υπουργός Μαουρίτσιο Λούπι και προσθέσε πως στη λίστα επιβίβασης υπήρχαν 478 άτομα, ωστόσο τα ονόματα ανθρώπων που σώθηκαν δεν υπάρχουν σε αυτή και έτσι το λιμάνι φόρτωσης θα πρέπει τώρα να διασταυρώσει τους καταλόγους.

Mετά από ανακοίνωση της εταιρείας προκύπτει πως οι εγγεγραμμένοι στη λίστα επιβάτες του μοιραίου Norman Atlantic ήταν 475 άτομα αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί πως στο πλοίο επιβαίνουν 478 άτομα, εκ των οποίων τα 56 είναι μέλη του πληρώματος.

Να σημειωθεί τέλος, ότι σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa, χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι ο πλοίαρχος Αρτζίλιο Τζιακομάτζι και ο ο ιδιοκτήτης του πλοίου Κάρλο Βιζεντίνι ερευνώνται για τα εγκλήματα της ανθρωποκτονίας που προκλήθηκε από ναυάγιο και της πολλαπλής ανθρωποκτονίας και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα