Θεοδωράκης: Στηρίζουμε, ψηφίζουμε – Δεν μπαίνουμε στην κυβέρνηση

15:45 14/7/2015 - Πηγή: Aixmi
«Για μας, για το Ποτάμι δεν υπάρχει δίλημμα. Στηρίζουμε τον πρωθυπουργό και θα ψηφίσουμε αυτά που έχει υποσχεθεί στους συμμάχους μας. Το Ποτάμι δεν θα γίνει ένα κλασικό αντιπολιτευτικό κόμμα, θα παραμείνει μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη» ξεκαθάρισε ο Στ. Θεοδωράκης με δηλώσεις του στη Βουλή«Μου προκαλεί έκπληξη ότι ακόμα και αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα το παλιό πολιτικό σύστημα, όλα τα παλιά κόμματα από τον ΣΥΡΙΖΑ
έως τη Νέα Δημοκρατία, αμφιταλαντεύονται ανάμεσα στο κομματικό και το εθνικό συμφέρον»Και συνέχισε σημειώνοντας: «Θα πρέπει να αντιληφθούν οι βουλευτές όλων των κομμάτων ότι ο ρόλος του βουλευτή είναι γεμάτος με ευθύνες. Ο βουλευτής δεν είναι για να παίρνει το μισθό και να διεκδικεί κάποια προνόμια. Ο βουλευτής έχει μια τεράστια ευθύνη και θεωρώ ότι αυτήν ειδικά τη στιγμή επιβάλλεται όλοι οι βουλευτές να καταλάβουν ότι πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα.

Τιμώ τους βουλευτές που διαφωνούν και αποχωρούν, είναι δικαίωμά τους να λένε δεν ψηφίζω τα μέτρα φεύγω από τη βουλή, παραδίδω την έδρα μου. Αλλά αυτοί που θέλουν τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη δεν βοηθούν την εθνική μας προσπάθεια αυτή τη στιγμή».

Ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι το κύριο σώμα της Βουλής και η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα: «Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός της χώρας να έχει κάνει μια συμφωνία και κάποιοι να την υποσκάπτουν στο εσωτερικό. Δεν μπορεί απλά δεν μπορεί».

Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού, εξέφρασε την πρόθεση του κόμματός του να στηρίξει μια πρόταση μομφής κατά της προέδρου της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι η σχετική πρωτοβουλία ανήκει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Keywords
Τυχαία Θέματα