Θεοδωράκης στην ΚΟ: To Ποτάμι δεν θα ψηφίσει κανένα νέο φόρο

16:31 1/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην ΚΟ του Ποταμιού ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ούτε θα ψηφίσει νέο φόρο.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι υπό όρους θα δοθεί η θετική ψήφος στον Ν.Βούτση για την προεδρία της Βουλής και μάλιστα αναφέρθηκε σε αυτούς: Η Βουλή να ψηφίσει ότι η επόμενη Βουλή

θα είναι Αναθεωρητική και να να υπάρξει σαφής δέσμευση ότι θα ψηφιστεί νέος εκλογικός νόμος.

Αναφορικά με την πρόσκληση για τη δημιουργία ενός τρίτου πόλου, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι το Ποτάμι δεν θα γίνει «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για το παλιό πολιτικό σύστημα. «Οι άνθρωποι που πέταγαν τις μεταρρυθμίσεις, έρχονται τώρα και λένε ότι καταλάβαμε το λάθος μας. Δεν τους πιστεύουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Χθες, ημέρα Τετάρτη, μιλώντας σε προσυνεδριακή σύσκεψη του Ποταμιού στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε «αυτομαστίγωμα», καθώς, όπως είπε, βλέπει μια τέτοια διάθεση στη συζήτηση που γίνεται για τις αιτίες της μείωσης του εκλογικού ποσοστού. Όπως είπε, είναι υπερήφανος για τη μέχρι τώρα πορεία του κόμματος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως κανένα άλλο κόμμα δεν έχει πετύχει τόσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Ο ίδιος, παραδέχθηκε ότι έκανε λάθη, τονίζοντας ότι είναι διατεθειμένος να του ασκήσουν σκληρή κριτική, ακόμα και να τον αμφισβητήσουν, όμως λέει όχι σε γενικόλογες συζητήσεις, διότι δεν προσφέρουν. «Αυτό που διαχωρίζει το Ποτάμι από όλα τα άλλα κόμματα είναι ότι εκείνα πιστεύουν στο κομματικό κράτος, ενώ το Ποτάμι όχι», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Να σημειωθεί τέλος, ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης μέλη, στελέχη και εθελοντές του Ποταμιού εξέφρασαν προβληματισμό για το αρνητικό αποτέλεσμα των εκλογών και οι τοποθετήσεις τους είχαν να κάνουν με την αναζήτηση των αιτίων, ενώ διατυπώθηκαν και προτάσεις για τη λειτουργία του κόμματος, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου.

Keywords
Τυχαία Θέματα