Η νέα ρύθμιση για τις 100 δόσεις θα έχει πιο αυστηρά κριτήρια

15:12 1/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Μέσα στις επόμενες 2 βδομάδες, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων θα γνωστοποιήσουν σε περίπου 800.000 οφειλέτες τις δόσεις που θα πρέπει να πληρώνουν κάθε μήνα στην εφορία προκειμένου να διατηρήσουν τα προνόμια της λεγόμενης «ρύθμισης των 100 δόσεων».

Η δόση αυτή, θα είναι αυξημένη (εώς και 30% πιο πάνω) ενώ η επίπτωση θα φανεί για πρώτη φορά στο τέλος του μήνα.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου οικονομικών δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι οι αλλαγές που επιβλήθηκαν στη ρύθμιση από την τρόικα,

θα οδηγήσουν τελικώς σε κατακόρυφη μείωση του αριθμού των οφειλετών που θα παραμείνουν εντός ρύθμισης.

Όπως προκύπτει από την πρώτη επεξεργασία των στοιχείων των οφειλετών, την αύξηση του επιτοκίου θα την υποστούν σχεδόν όλοι οι οφειλέτες. Ο λόγος; Οι μικροοφειλέτες που χρωστούν λιγότερα από 5000 ευρώ ο καθένας, σήμερα δεν τοκίζονται καθόλου. Για να εξακολουθήσουν να μην τοκίζονται θα πρέπει το χρέος τους, να είναι το πολύ το μισό σε σχέση με το δηλωθέν εισόδημά τους. Δηλαδή, αν οφείλουν 3000 ευρώ, το δηλωθέν εισόδημα δεν θα πρέπει να είναι υψηλότερο από 6000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι ελάχιστοι εμφανίζονται πληρούν αυτό το κριτήριο κάτι που σημαίνει ότι εκεί που σήμερα τοκίζονται με μηδενικό επιτόκιο, θα βρεθούν να πληρώνουν και τόκο λίγο υψηλότερο από 5%.

Keywords
Τυχαία Θέματα