Θεοχαρόπουλος και ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ-Διαγραφές στην κεντρική επιτροπή

19:31 6/4/2019 - Πηγή: Aixmi

O πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και αμέσως μετά ανακοίνωσε τη συμπόρευσή του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Την απόφαση είχε πάρει λίγο νωρίτερα η κεντρική επιτροπή του κόμματος, η πλειοψηφία της οποίας διέγραψε τους διαφωνούντες.

«ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ

αποφασίσαμε να συμπορευτούμε σε προγραμματική βάση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας. Κοιτάμε μπροστά, με όρους μέλλοντος και όχι παρελθόντος. Μας ενώνει η ανάγκη κοινών απαντήσεων στις νέες προκλήσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη, παραμερίζοντας υπαρκτές διαφορές μας», δήλωσε μετά τη συνάντηση που έγινε στη Βουλή.

«Μας ενώνει η ανάγκη κοινών απαντήσεων στις νέες προκλήσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη, παραμερίζοντας υπαρκτές διαφορές μας. Η προγραμματική διακήρυξη αποτελεί τη βάση της συμφωνίας μας. Κοινός μας στόχος μια ισχυρή προοδευτική συμμαχία για να ηττηθεί ο εθνικολαϊκισμός και οι συντηρητικές δυνάμεις σε Ευρώπη και Ελλάδα».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος είχε καταστήσει σαφή την πολιτική επιλογή του από την στιγμή που ψήφισε υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Το 2015 είχε συνεργαστεί με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και έως πρόσφατα ήταν βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέβασε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, φωτογραφία από τη συνάντηση.

The post Θεοχαρόπουλος και ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ-Διαγραφές στην κεντρική επιτροπή appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα