Θα μεταφερθούν αρχαία για σταθμό του Μετρό -Πολλές αντιδράσεις

14:50 19/12/2019 - Πηγή: Aixmi

Πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) να αποσπαστούν οι αρχαιότητες που βρέθηκαν εκεί όπου θα δημιουργηθεί ο σταθμός Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και να επανατοποθετηθούν μόλις ολοκληρωθεί το Μετρό, το 2023. Επρόκειτο για την πρόταση της «Αττικό Μετρό», η οποία υποστήριξε ότι θα είχε διπλάσιο κόστος

και θα οδηγούσε και σε μεγάλη καθυστέρηση το όλο έργο η λύση της παραμονής των αρχαίων στο σημείο, με την οποία συντάσσονται αρχαιολόγοι και φορείς της Θεσσαλονίκης.

Η συνεδρίαση διήρκεσε 14 ολόκληρες ώρες (από τις 6 το πρωί έως τις 8 το πρωί) και η απόφαση ελήφθη με 13 ψήφους υπέρ και δυο κατά. Κατά ψήφισαν η Τζένη Βελένη και ο καθηγητής Βλάσης Κουμούσης. Αποχώρησε στις 4 το πρωί η κ. Ανδρουλιδάκη η οποία και δεν ψήφισε. Από την ψηφοφορία απείχε και ο Μανώλης Κορρές.

Μέλη του ΚΑΣ ρώτησαν την «Αττικό Μετρό», «γιατί δεν καταργείται ο σταθμός και να λειτουργήσει χωρίς αυτόν το Μετρό;» και έλαβαν την απάντηση ότι χωρίς αυτόν το Μετρό δεν μπορεί να λειτουργήσει.

The post Θα μεταφερθούν αρχαία για σταθμό του Μετρό -Πολλές αντιδράσεις appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα