Μητσοτάκης: Μείωση ΕΝΦΙΑ και Εισφοράς Αλληλεγγύης- 158 «ναι» στον Προϋπολογισμό

23:49 18/12/2019 - Πηγή: Aixmi

Νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8% ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, ενώ προανήγγειλε και μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης από το 2020. Η μείωση στον φόρο των ακινήτων έρχεται να προστεθεί στην πρώτη μείωση κατά 22%, που είχε γίνει πράξη τον Αύγουστο. Η νέα ελάφρυνση

θα φανεί στα εκκαθαριστικά του επόμενου Αυγούστου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι ο Προϋπολογισμός ανακουφίζει τη μεσαία τάξη και φροντίζει τους ασθενέστερους με ένα οργανωμένο πρόγραμμα μείωσης των φόρων. «Είχα δεσμευτεί απέναντι στον Ελληνικό λαό για τρεις κεντρικές προτεραιότητες. Θα μειώσω τους φόρους, θα δημιουργήσω πολλές και καλά πληρωμένες δουλειές, και θα αποκαταστήσω το αίσθημα της ασφάλειας. Και αυτό ακριβώς κάνω. Ο Προϋπολογισμός συνδυάζει την κοινωνική φροντίδα με την ανάπτυξη. Και αυτό το υπηρετεί διορθώνοντας παλαιότερες αδικίες. Αλλά κι ανοίγοντας το δρόμο για επενδύσεις και νέες δουλειές», είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι από τη διανομή σποραδικών επιδομάτων σε όλο και φτωχότερους πολίτες, να περάσουμε στην απέναντι όχθη. Σε ένα διαρκώς αυξανόμενο εθνικό εισόδημα, το οποίο θα κατανέμεται δίκαια σε όλους. Καθώς, μήνα τον μήνα, θα δημιουργείται με ασφάλεια και πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, δεσμεύομαι ότι το 2020 ξεκινά, επιτέλους, η μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης».

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα που μίλησε για «προϋπολογισμό απάτης», τόνισε πως η λέξη «απάτη» είναι απαγορευμένη για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Κύριε Τσίπρα δεν είστε ανιχνευτής απάτης, Είστε παραγωγός απάτης. Οι ψυχολόγοι λένε ότι υπάρχουν πέντε στάδια διαχείρισης συναισθημάτων μετά από κάποια μεγάλη απώλεια. Εν προκειμένω ήταν η απώλεια της εξουσίας. Η άρνηση, ο θυμός, η διαπραγμάτευση, η κατάθλιψη και η αποδοχή. Αν κρίνω από το ύφος σας είστε στο στάδιο του θυμού. Εύχομαι να φτάσετε στο στάδιο της αποδοχής χωρίς να περάσετε από τα άλλα δύο στάδια».

Ο Προϋπολογισμός εγκρίθηκε με 158 «ναι», και 139 «όχι» επί συνόλου 297 ψηφισάντων.

Με ευρύτατη πλειοψηφία 250 βουλευτών (39 όχι, 8 «παρών») ψηφίστηκαν οι δαπάνες του υπουργείου ‘Αμυνας, ενώ οι δαπάνες της Προεδρίας της Δημοκρατίας ψηφίστηκαν από 242 βουλευτές (55 όχι). Υπέρ ψήφισαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελληνική Λύση. Το ΚΙΝΑΛ ψήφισε όχι σε όλα.

The post Μητσοτάκης: Μείωση ΕΝΦΙΑ και Εισφοράς Αλληλεγγύης- 158 «ναι» στον Προϋπολογισμό appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα