Θα καταγγείλουν τον Καραμανλή αν παρέμβει ξανά υπέρ Μειμαράκη;

17:22 27/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ σφραγίστηκε από την παρέμβαση Καραμανλή υπέρ του Βαγγέλη Μειμαράκη και από την ανοιχτή στήριξη που του προσέφεραν οι δικοί του άνθρωποι (Αχιλλέας Καραμανλής, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Γιώργος Βλάχος, Βαγγέλης Αντώναρος).

Ποια στάση, θα τηρήσει, άραγε, ενόψει του δεύτερου γύρου; Θα αποφασίσει να παρέμβει ξανά ή εκτιμά πως ξέρουν όλοι, πλέον, ποια είναι η δική του προτίμηση;

Συνομιλητής του αναφέρει

ότι δεν χρειάζεται νέα «φωναχτή» κίνηση εκ μέρους του. «Όλοι οι νεοδημοκράτες ξέρουν ότι θεωρεί την υποψηφιότητα Μειμαράκη ως τη μόνη ενωτική», προσθέτει.

«Και αν τα γκάλοπ φέρνουν τσίμα τσίμα τους δυο υποψηφίους;» τον ρωτάω. «Ό,τι και αν δείχνουν τα γκάλοπ ο Μειμαράκης θα εκλεγεί αρχηγός», απαντά. «Δεν πιστεύω ότι θα χρειαστεί να μιλήσει ξανά ο Καραμανλής».

Κράτησα το «δεν πιστεύω» και απευθύνθηκα σε άνθρωπο που στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ο χωρισμός των νεοδημοκρατών σε καραμανλικούς και μητσοτακικούς είναι διαιρετικός και ανήκει στο παρελθόν», μου είπε. «Αν, παρόλα αυτά ο πρώην πρωθυπουργός παρέμβει με χονδροειδή τρόπο, μην αποκλείεις το ενδεχόμενο να βρεθεί κάποιος που θα καταγγείλει τη στάση του. Όλα τα πράγματα έχουν όρια».

Και δεν έμεινε εκεί. «Ξέρεις τι έχει αρχίσει να συζητείται στον κόσμο;» με ρώτησε. «Ότι ο Καραμανλής θέλει τον Μειμαράκη, για να είναι βέβαιος ότι η ΝΔ θα ηττηθεί ξανά από τον Σύριζα. Έτσι ώστε να μπορεί ο ίδιος να επιστρέψει στην αρχηγία όποια ώρα το θελήσει»…

Keywords
Τυχαία Θέματα