Φαρμάκι Σόιμπλε για την Ελλάδα…

16:46 27/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Φαρμάκι στάζει ξανά ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε για την Ελλάδα, αυτή τη φορά κυρίως για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό. Υποστηρίζει ότι εδώ και πολλά παραβιάζουμε τις διατάξεις του Δουβλίνου, υπενθυμίζοντας παλαιότερες αποφάσεις γερμανικών δικαστηρίων που απαγόρευαν τις επαναπροωθήσεις προσφύγων στην Ελλάδα, λόγω των κακών συνθηκών κράτησης.

«Όλες οι χώρες με εξωτερικά σύνορα έχουν

το δικαίωμα να ζητήσουν στήριξη αλληλεγγύης, και η Ελλάδα. Οι Έλληνες ωστόσο δεν τηρούν εδώ και χρόνια τις διατάξεις του Δουβλίνου», είπε στη Bild της Κυριακής. Ενώ σχολιάζοντας το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, τόνισε: «Οι Έλληνες δεν θα πρέπει να αναζητούν τις ευθύνες των προβλημάτων τους μόνον στους υπόλοιπους, θα πρέπει να δουν πού μπορούν να βελτιωθούν οι ίδιοι μόνοι τους. Αυτό που λείπει είναι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα καταστήσουν τη χώρα πιο ανταγωνιστική».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στις σχέσεις με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι είναι ευτυχής που τον έχει υπουργό.

« Γνωρίζει ότι μπορεί να με εμπιστευτεί. Τη στήριξα περισσότερο από κάθε άλλον. Εντούτοις όχι ρωτώντας την από το πρωί μέχρι το βράδυ τι της αρέσει. Δεν είναι αυτή η δουλειά ενός υπουργού. Σεβόμενος την αρμοδιότητα του/της καγκελαρίου να χαράσσει την κατεύθυνση της πολιτικής, ένας υπουργός πρέπει να κάνει τις δικές του σκέψεις. Δεν είμαι βολικός, αλλά έντιμος», υπογράμμισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα