Τετ α τετ Τσίπρα- Μέρκελ: Υπέρ της ανάγκης λύσης μέσα στον Φεβρουάριο

16:46 3/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Τετ α τετ με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο των εργασιών της άτυπης μονοήμερης συνόδου των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιείται στη Μάλτα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε μεταξύ άλλων το οικονομικό πρόγραμμα και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές συμφωνήθηκε ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα αναγκαίες πρωτοβουλίες

για να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στον Φεβρουάριο.

Η συνάντηση αποκτά πρόσθετη αξία καθώς η Άνγκελα Μέρκελ είναι άρτι αφιχθείσα από την Άγκυρα όπου είχε συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.
Η καγκελάριος, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις συνομιλίες της με την Τουρκική ηγεσία, ειδικότερα δε σε ότι αφορά στην ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, το προσφυγικό και το Κυπριακό, τα οποία συζητήθηκαν στο πλαίσιο των ευρύτερων ευρωτουρκικών σχέσεων.

Από πλευράς του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την προσήλωσή του στις συνομιλίες για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό και τη σημασία της εφαρμογής συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας.
Υπογράμμισε ωστόσο ότι η Τουρκία πρέπει να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και ότι οι προκλητικές διεκδικήσεις κι ενέργειές της στο Αιγαίο υπονομεύουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ειρήνη και τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός θα έχει ιδιωτική συνομιλία με τη Βρετανίδα ομόλογό του Τερέζα Μέι και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Keywords
Τυχαία Θέματα