Τέρμα ο ύπνος στο τιμόνι

14:33 6/8/2014 - Πηγή: Aixmi

Από τη Βαλένθια της Ισπανίας μάς έρχεται το καλό νέο για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, που οφείλονται κατά 20% ως 35% στην κούραση και στην υπνηλία των οδηγών.

Ερευνητές του Εμβιομηχανικού Ινστιτούτου της περιοχής ανακάλυψαν μία θαυματουργή ζώνη αυτοκινήτου, η οποία δεν μας αφήνει να κοιμηθούμε την ώρα που οδηγούμε ακόμα κι αν «κουτουλάμε» από τη νύστα ή το μεθύσι!

Η ζώνη, η οποία είναι φτιαγμένη από ειδικό ύφασμα, παρακολουθεί τους παλμούς της καρδιάς του οδηγού και όταν διαπιστώσει ότι υπάρχει κίνδυνος να κοιμηθεί ο άνθρωπος στο τιμόνι λειτουργεί σαν…ξυπνητήρι με ένα δυνατό

ηχητικό σήμα!

Η ζώνη διαθέτει ειδικούς ηλεκτρονικούς αισθητήρες που καταγράφουν τους ρυθμούς της αναπνοής και τους ρυθμούς των χτύπων της καρδιάς του οδηγού. Όταν οι ρυθμοί αυτοί πέφτουν πολύ, (ένδειξη ότι ο οδηγός κινδυνεύει να κοιμηθεί) η ζώνη τον ξυπνάει!

Οι ειδικοί ηλεκτρονικοί αισθητήρες δεν είναι ενσωματωμένοι μόνο στο ύφασμα της ζώνης του αυτοκινήτου αλλά και στο κάλυμμα της θέσης του οδηγού.

Το σύστημα αυτό έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε κλειστές πίστες αγώνων.

Σύντομα θα αρχίσουν δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες στους ισπανικούς δρόμους.

Εκτός από τον προειδοποιητικό ήχο, που ξυπνάει τον οδηγό, μια πολύ καλή εξέλιξη του συστήματος θα επιτρέπει και τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο θα οδηγείται αυτόματα στην άκρη του δρόμου!

Στην άκρη του δρόμου, λοιπόν, θα ρίχνουμε το κάθισμα του αυτοκινήτου πίσω και θα κοιμόμαστε αυτοκρατορικά!

Keywords
Τυχαία Θέματα