Τέλος εποχής για την κυριαρχία Μπόμπολα στον τομέα των κατασκευών

18:18 25/7/2018 - Πηγή: Aixmi

H οικογένεια Μπόμπολα χάνει, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, τον κυρίαρχο ρόλο της στον κατασκευαστικό τομέα. Οι αδελφοί Αναστάσης και Δημήτρης Καλλιτσάντσης κατάφεραν να πάρουν την πλειοψηφία τής ΕΛΛΑΚΤΩΡ, εξοβελίζοντας τον διευθύνοντα σύμβουλο Λεωνίδα Μπόμπολα και τον στενό συνεργάτη του, Δημήτρη Κούτρα.

Στη γενική συνέλευση τής εταιρίας, το 52,85% των μετόχων υπερψήφισε την πρόταση Καλλιτσάντση​, ενώ την καταψήφισε το 46,8%. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η ψήφος των ξένων θεσμικών επενδυτών.

Η νέα

πλειοψηφία απέβαλε από το διοικητικό συμβούλιο Μπόμπολα και Κούτρα και όρισε πρόσωπα τής απόλυτης επιλογής της. Πρόεδρος θα είναι ο Γιώργος Προβόπουλος, διευθύνων σύμβουλος ο Αναστάσης Καλλιτσάντσης. Μέλη τού διοικητικού συμβουλίου: Δημήτρης Καλλιτσάντσης, Ελένη Παπακωνσταντίνου, Δέσποινα Μαρκάκη, Αλέξης Κομνηνός, Τάκης Δουμάνογλου, Μιχάλης Κατούνας και Ιορδάνης Αϊβάζης.

Πριν από λίγα 24ωρα ο Λεωνίδας Μπόμπολας είχε προτείνει ως ύστατο συμβιβασμό να παραμείνει διευθύνων σύμβουλος για ένα χρόνο, όταν παραιτηθεί να τον διαδεχθεί στέλεχος τής αγοράς και ο ίδιος να παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο. Όπως είναι προφανές όλες οι προτάσεις του απορρίφθηκαν.

Οι αδερφοί Καλλιτσάντση το τελευταίο διάστημα επένδυσαν σχεδόν 50 εκατ. ευρώ αγοράζοντας μετοχές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ με στόχο να αυξήσουν δραστικά το 11% των μετοχών που κατείχαν (πράγμα που κατάφεραν). Η πλευρά Μπόμπολα-Κούτρα διάθέτει 20,5%.

Τέλος εποχής για την κυριαρχία Μπόμπολα στον τομέα των κατασκευών

The post Τέλος εποχής για την κυριαρχία Μπόμπολα στον τομέα των κατασκευών appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα