Ταϋλάνδη: Διασώθηκε και πέμπτο αγόρι από το σπήλαιο- Αγωνία για τα εγκλωβισμένα παιδιά

13:30 9/7/2018 - Πηγή: Aixmi

Και πέμπτο παιδί διασώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες από το σπήλαιο στην Ταϋλάνδη όπου παραμένουν εγκλωβισμένα μαζί με τον προπονητή τους. Από το ξημέρωμα οι δύτες συνέχισαν την επιχείρηση διάσωσης των υπόλοιπων οκτώ παιδιών και του προπονητή.

I now have a source confirming a fifth boy has been rescued from #thamluang. An ambulance has just left the site. https://t.co/vIsMpGtZ7V

James

Massola (@jamesmassola) July 9, 2018

Όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters και μετέδωσε και το CNN οι διασώστες μετέφεραν με φορείο σε ασθενοφόρο το πρώτο από τα 8 παιδιά που παρέμεναν εγκλωβισμένα στο πλημμυρισμένο σπήλαιο. Αλλά και η τοπική τηλεόραση αναφέρει ότι το παιδί διασώθηκε στις 4:23, ενώ πηγή μιλώντας στον Guardian είπε ότι το παιδί δεν έχει βγει ακόμα, τόνισε ωστόσο ότι θα είναι έξω σύντομα. Ήδη πάντως οι πρώτες φωτογραφίες με το ασθενοφόρο να φεύγει από το σημείο έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Χθες, τέσσερα παιδιά διασώθηκαν από την πλημμυρισμένη σπηλιά στην Ταϊλάνδη όπου εγκλωβίστηκαν πριν από 16 ημέρες. Τα αγόρια ηλικίας 11-16 και ο 25χρονος προπονητής χάθηκαν ενώ εξερευνούσαν τη σπηλιά, ωστόσο πλημμύρισε λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων και εγκλωβίστηκαν μέσα.

4 RESCUED, 9 TO GO
– This is new video of the soccer team cave rescue in Thailand
– One boy was taken away on this stretcher
– The team and their coach have been trapped for 2 weeks
– We'll bring you the breaking developments right now on @WPTV #breakingnews #ThailandCaveRescue pic.twitter.com/5kMo0una2a

Mike Trim WPTV (@MikeTrimWPTV) July 9, 2018

Τα τέσσερα παιδιά που διασώθηκαν οδηγήθηκαν σε νοσοκομείο για να εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας τους. Δύο δύτες συνοδεύουν το κάθε παιδί που διασώζουν μέσα από επικίνδυνα στενά υποβρύχια περάσματα. Η επόμενη άση της επιχείρησης ενδέχεται να έχει ξεκινήσει αφού τα σωστικά συνεργεία επανεφοδιαστούν με οξυγόνο. Σύμφωνα με τους αρμοδίους, μπορεί να χρειαστούν από 2-4 ημέρες για να ολοκληρώσουν την αποστολή.

The post Ταϋλάνδη: Διασώθηκε και πέμπτο αγόρι από το σπήλαιο- Αγωνία για τα εγκλωβισμένα παιδιά appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα