Τα ΄σπασε με Τσίπρα ο Κοτζιάς -Δεν θα είναι υποψήφιος την 7η Ιουλίου

16:53 12/6/2019 - Πηγή: Aixmi

Oριστικοποιήθηκε η ρήξη στις σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Νίκο Κοτζιά, ο οποίος και δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής. Οι άλλοτε στενοί συνεργάτες δεν συναντήθηκαν καν. Η επαφή έγινε μεταξύ του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, και στελεχών της κίνησης «Πράττω». Εκεί έγινε ξεκάθαρο ότι το κυβερνόν κόμμα δεν ήθελε να περιληφθούν στα ψηφοδέλτιά του πρόσωπα από την πολιτική ομάδα του πρώην υπουργού Εξωτερικών.

Για αυτή την

συνάντηση, η κίνηση «Πράττω» της οποίας ηγείται ο Νίκος Κοτζιάς, αναφέρει σε ανακοίνωσή της που δημοσιοποίησε μέσω facebook:

«Το ΠΡΑΤΤΩ από τις 17 Ιανουαρίου του 2019 διατύπωσε στον ΣΥΡΙΖΑ πρόταση συνεργασίας ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2019. Πρόταση που δεν απαντήθηκε επί μήνες παρά μόνο μετά από μια νέα συνάντηση στις 3.6.19. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε ουσιαστικά όλες τις προτάσεις υποψηφιοτήτων του Πράττω, σ’ αυτές ασφαλώς και δεν συμπεριλαμβανόταν ο Πρόεδρός του. Αυτή η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται στην κοινή δράση και τις μάχες που έδωσαν οι δύο πλευρές τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Σε γράμμα της ΠΓ του ΠΡΑΤΤΩ προς την ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται η λύπη μας για τον τρόπο που αντιμετωπιστήκαμε τον τελευταίο χρόνο από το κυβερνών κόμμα: ευλυγισία απέναντι σε «νεοαποκτηθέντες» συνεργαζόμενους, εχθρότητα απέναντί μας. Η αριστερά δεν είναι υπόθεση της μίας ή άλλης παρέας που την μετατρέπει σε πρόβλημα. Οφείλει να είναι, και είναι, η λύση. Το ΠΡΑΤΤΩ δεν θα μετάσχει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Καλούμε μέλη και στελέχη μας, φίλες και φίλους, συμμαχήτριες και συμμαχητές να ψηφίσουν στις εκλογές του Ιουνίου δημοκρατικά, πατριωτικά, προοδευτικά και αριστερά σύμφωνα με τη συνείδησή τους».

The post Τα ΄σπασε με Τσίπρα ο Κοτζιάς -Δεν θα είναι υποψήφιος την 7η Ιουλίου appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα