Τα μαύρα αυγά της… καλής τύχης!

03:12 11/1/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο νέος χρόνος τώρα μπήκε. Δεν έχει πολλές μέρες. Οι αγιοβασίληδες είναι ακόμα κρεμασμένοι στις εξώπορτες των σπιτιών.

Ζώντας στη χώρα μας την κακοδαιμονία και την ασύλληπτη γρουσουζιά της προεκλογικής περιόδου, θα ήθελα να προτείνω στους συμπατριώτες μου, που αγαπούν και ακολουθούν την παράδοση, να ξεκρεμάσουν τους αγιοβασίληδες από τις πόρτες και να τους αντικαταστήσουν με καλαθάκια ή διχτάκια γεμάτα αυγά βαμμένα… μαύρα!

Όχι, δεν τρελλάθηκα. Έχω ακόμα σώας τας φρένας. Τα μαύρα αυγά είναι τύχη, χαρά, αγάπη, ομόνοια, όταν τα έχεις κρεμασμένα στην πόρτα σου. Αν τύχει και σπάσεις και

φας και κανένα, τότε γίνεσαι σαν τον Ποπάϊ όταν τρώει σπανάκι!

Οι Γιαπωνέζοι τα «πιστεύουν» αυτά, φίλες και φίλοι, ορμώμενοι από τη σφοδρή επιθυμία τους να διαφημίσουν την περίφημη «μεγάλη καυτή κοιλάδα», που βρίσκεται στην ορεινή γιαπωνέζικη πόλη Χακόνε.
Είναι μια κοιλάδα γεμάτη με πηγές από τις οποίες βγαίνουν καυτά ιαματικά νερά ποικίλων χρωμάτων, ανάλογα με τα στοιχεία που περιέχονται στα νερά.

Το τοπίο είναι απόκοσμο και συγκεντρώνει μεγάλα πλήθη τουριστών. Αυτή την κοιλάδα οι ντόπιοι την ονομάζουν και «κοιλάδα του θανάτου», αλλά κάθε άλλο παρά θάνατο προσφέρει σ´αυτούς που την επισκέπτονται.
Μέσα σ´αυτή την κοιλάδα πηγαίνουν χιλιάδες αλανιάρες κότες και γεννάνε τα αυγά τους, που βράζουν μέσα στα ιαματικά νερά και ταυτόχρονα βάφονται…μαύρα!!

Οι Γιαπωνέζοι πιστεύουν ότι αν φας ένα και μόνο μαύρο αυγό προσθέτεις στη ζωή σου επτά επιπλέον χρόνια! Αν, όμως, φας και δεύτερο απανωτό, τότε η καλή τύχη σου κάνει στροφή 180 μοιρών!
Εκεί, στο «απανωτό» κρύβεται το μυστικό… Διότι σύμφωνα με τους γιαπωνέζικους θρύλους, επιτρέπεται στους κοινούς θνητούς να τρώνε μέχρι πέντε μαύρα αυγά το χρόνο, αλλά σε αραιά χρονικά διαστήματα…

Το κακό είναι ότι δεν έχουμε φράγκο στην τσέπη για να πάμε στην Ιαπωνία στην καυτή κοιλάδα του Χακόνε να τη δούμε τουλάχιστον.

Και για τα υπόλοιπα: Σιγά τ´ αυγά!

Keywords
Τυχαία Θέματα