Οικονομικό πρόγραμμα ΝΔ: 54 δις. ευρώ & 770.000 θέσεις εργασίας

18:05 10/1/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο Αντώνης Σαμαράς, παρουσίασε σήμερα το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ίδιος έκανε αναφορά σε τομείς που θα φέρουν επιπλέον 54 δισεκατομμύρια στο ΑΕΠ και 770.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ ταυτόχρονα δεσμεύθηκε για μειώσεις φορολογικών συντελεστών, και τόνισε ότι δεν θα γίνουν άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Αναφερόμενος στις μεγάλες ανατροπές που προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων και Ανάπτυξης, ο πρωθυπουργός

στάθηκε σε τέσσερα σημεία: το πλήρες αναπτυξιακό σχέδιο, το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα φέρουν ανταγωνιστικότητα, το πρόγραμμα φορολογικών μειώσεων και τη συγκρότηση ενός δίκαιου κράτους που θα στηρίζει τον αδύναμο.

«Δεν είναι ένα οικονομικό σχέδιο σοβιετικού τύπου, όπου το κράτος έκανε τα πάντα και στο τέλος έπεφτε έξω σε όλα. Όχι στα γενικόλογα περί ανάπτυξης. Περιλαμβάνει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αυξηθεί η ελληνική οικονομία, πόσες θέσεις εργασίας μπορούν να δημιουργηθούν, σε πόσα χρόνια θα αυξηθεί το ΑΕΠ και οι προβλέψεις αυτές στηρίζοντας σε ανεξάρτητες έρευνες ελληνικών και ξένων οργανισμών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

«Συνολικά, έως το 2021 θα έχουν έρθει 54 δισ. πρόσθετα στο ΑΕΠ και 770.000 νέες θέσεις εργασίας. Θα έχουμε ξεπεράσει τα προ κρίσεως επίπεδα και στα δύο», ανέφερε ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας ότι αυτή είναι μόνο η συνεισφορά των επτά ηγετικών κλάδων που μπορούν να αναπτυχθούν ταχύτατα.

Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις και στο ερώτημα για το πόσες χρειάζονται στην επόμενη πενταετία για να υλοποιηθούν οι παραπάνω στόχοι, ο κ. Σαμαράς μίλησε για 150 δισεκατομμύρια. «Από πού θα προκύψουν αυτά;», διερωτήθηκε και απάντησε: «Από αυτά, τα 38 δισ. από το ΕΣΠΑ και άλλους ευρωπαϊκούς πόρους, που είναι ήδη εξασφαλισμένοι. Εξι δισ. από εθνικούς πόρους, 106 δισ. από επενδυτές κάθε είδους και δεν περιλαμβάνονται τα τουλάχιστον 15 δισ. που θα πάρει η Ελλάδα από το επόμενο αναμενόμενο πακέτο Γιούνκερ. Από τα 106 δισ. για επενδύσεις, οι άμεσες ιδιωτικές που θα χρειαστούν είναι 50 δισ. και από αυτά ήδη 23 δισ. έχουν εγκριθεί και προχωρούν», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων από 900.000 το 2009 σε 650.000 το 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα