Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών εξήγγειλε ο Τσίπρας

23:58 5/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, στη δήλωσή του μετά το θριαμβευτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

«Ο τόπος χρειάζεται ενότητα και ειλικρινή συνεννόηση¨, είπε ο πρωθυπουργός, «από εδώ και πέρα είμαστε όλοι ένα. Διαφυλάσσοντας την εθνική ενότητα την κοινωνική συνοχή».

Διερμηνεύοντας το μήνυμα

της κάλπης τόνισε ότι δεν πήρε εντολή ρήξης, αλλά ενίσχυσης της διαπραγματευτικής του δυνατότητας, για να επιτύχει μια έντιμη αλλά βιώσιμη συμφωνία

«Συμφωνία που θα περιλαμβάνει αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, κοινωνικά δίκαιες, ώστε τα βάρη να μεταφερθούν στους οικονομικά ισχυρότερους. Και, βέβαια, στο τραπέζι θα τεθεί πλέον και το θέμα του χρέους -άλλωστε, το παραδέχεται και το ΔΝΤ».

Πρώτη προτεραιότητά του -όπως σημείωσε- είναι η αποκατάσταση της λειτουργίας των τραπεζών. Υπογράμμισε δε ότι η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα αντιλαμβάνεται το ανθρωπιστικό πρόβλημα που δημιουργείται στη χώρα. «Ο λαός απάντησε στο ερώτημα ΄ναι ή όχι στο ευρώ΄, αλλά στο ερώτημα ΄ποια Ευρώπη θέλει΄. Και απάντησε ότι θέλει την Ευρώπη της αλληλεγγύης».

Keywords
Τυχαία Θέματα