Συρμαλένιος: Η αριστερά είναι για τα δύσκολα

18:45 11/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε με μια ανάρτηση του στον λογαριασμό του στο Facebook ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Ο κ.Συρμαλένιος αναφέρθηκε στη μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Μέσα στις τόσες αυξήσεις , σημαντική ανάσα η μείωση κατά 15 % των τιμολογίων της ΔΕΗ!»

Ακολούθησε πλήθος σχολίων με

αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο βουλευτής Κυλάδων του ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει για διευκρινίσεις. Στη μακροσκελή ανάρτηση του ο κ.Συρμαλένιος τονίζει μεταξύ άλλων ό,τι «η αριστερά δεν υπάρχει για να το βάζει στα πόδια, η αριστερά είναι για τα δύσκολα και θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας…..
Ας μην ξεχνάμε ότι στην Ευρώπη εκτός από τη ραγδαία αύξηση της ακροδεξιάς, συνέπεια της δογματικής πολιτικής της λιτότητας των Σόϊμπλε και σία, έχουμε ακόμα μια κυβέρνηση της αριστεράς στην Πορτογαλλία και με μεγάλες πιθανότητες σύντομα και στην Ισπανία….Αναρωτηθείτε όλοι εσείς ποιά προοπτική θα υπήρχε αν ο ΣΥΡΙΖΑ τα παρατούσε ;;;;;«.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Βουλευτή έχει ως εξής:

Φίλες και φίλοι,

Ειλικρινά δεν περίμενα τόσες αντιδράσεις θετικές και αρνητικές από μια ανάρτηση για τη ΔΕΗ.
Απευθύνομαι μόνο στους ειλικρινείς φίλους γιατί με τους υβρίζοντες δεν μπορείς να κάνεις κανένα διάλογο, ούτε θέλω βεβαίως να έχω φίλους αυτού του επιπέδου και της λογικής…..

Ξέρω πολύ καλά ότι πολλοί από εσας ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές και τώρα είστε απογοητευμένοι/ες….Ξέρω επίσης ότις αρκετοί από εσάς δεν ψηφίσατε ποτέ όχι μόνο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε καν αριστερά από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, άρα τα κριτήρια της κριτικής ή της αγανάκτησης σας ξεκινούν από τελείως διαφορετική σκοπιά. Φυσικά αυτό το βρίσκω απόλυτα λογικό αφού την κρίση που περνά η χώρα μας την πέρασε μόνο στον τελευταίο πόλεμο και στον εμφύλιο….Γι αυτή την κρίση που έχει διεθνή χαρακτηριστικά, αλλά σαφέστατα και δικά μας, δηλαδή με ποιό μοντέλο πορευτήκαμε τα τελευταία σράντα χρόνια…και ποιοί ευθύνονται γι αυτό (μήπως, κάποιοι / κάποιεςτο ξεχάσατε ;;;).

Ας έλθουμε τώρα στα κοντινά μας…..Η συμφωνία (3ο μνημόνιο) που ψηφίσαμε περυσι τον Αύγουστο με 221 ψήφους στη βουλή (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ), ήταν φυσικά ένας επώδυνος συμβιβασμός που πρόσθεσε κι άλλη βάρη στον ελληνικό λαό μετά από έξι χρόνια μνημονίων. Το αντίτιμο είναι η παραμονή μας στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη.
Ερώτημα 1ον: ποιός θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι η λύση της αποχώρησης από την Ευρωζώνη και η πλήρης ρήξη με την παγκοσμιοποιημπενη οικονομία, με δεδομένο ότι δεν είμαστε μια εύρωστη οικονομία (π.χ. Σουηδία), θα μας οδηγούσε στον παράδεισο ή εν πάση περιπτώσει σε καλλίτερη κατάσταση με κλειστές τράπεζες και απώλεια των καταθέσεων, ακόμα και αυτών των έντιμων ανθρώπων που είχαν αφήσει ακόμα τα λεφτά τους στις ελληνικές τράπεζες;

Θα μου πείτε τότε γιατί μας τάξατε μείωση φορολογίας, κατάργηση Ενφια, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, σεισάχθεια κλπ, κλπ.;;;

Ειλικρινά δεν μπορέσαμε, υποτιμήσαμε τους ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους συσχετισμούς, κάναμε τα πάντα, διαπραγμάτευση έξι μηνών…, στάση πληρωμών σε δόση αποπληρωμής χρέους προς το ΔΝΤ, δημοψήφισμα και περήφανο ΟΧΙ 62 %….Δεν τα καταφέραμε, όμως δεν προδώσαμε….πήγαμε σε εκλογές το Σεπτέμβριο με δεδομένη τη συμφωνία και ο ελληνικός λαός μας εδωσε μια δεύτερη ευκαιρία για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση υπερασπιζόμενοι, όσο μπορούμε και γίνεται σε αυτές τις συνθήκες επιτροπείας, τα πιο αδύναμα οικονομικά και κοινωνικά στρώματα του λαού μας….Αυτό ακριβώς προσπαθούμε να κάνουμε μέσα σε ασφυκτικό δημοσιονομικό περιβάλλον, τεράστια προσφυγική κρίση, τυφλή αντιπολίτευση κλπ, κλπ…..

Ερώτημα 2ο: Δεν σας αρέσει η έκπτωση της ΔΕΗ κατά 15% γιατί λέτε έγινε για λόγους ανταγωνισμού με άλλους παρόχους, γιατί δεν αφορά το σύνολο του λογαριασμού παρά μόνο το ρεύμα, γιατί αφορά τους συνεπείς κλπ, κλπ….Καταρχήν συνεπείς δεν εννοούνται μόνο αυτοί που πληρώνουν κανονικά, αλλά και όσοι είναι σε ρυθμίσεις ( 36 δόσεις κλπ), δεύτερον πως να είναι η έκπτωση στο σύνολο του λογαριασμού, όταν υπάρχουν μέσα και δημοτικά τέλη κλπ…..

τρίτον η έκπτωση θα μπεί από τον Ιούλιο, άρα τώρα δεν υπάρχει ακόμα….

Τέταρτον, ποιά κυβέρνηση σε τέτοιες οικονομικές συνθήκες, που διαχειριζόμαστε τον πάτο του βαρελιού (που μας άφησαν οι προηγούμενοι), έδωσε δωρεάν ρεύμα σε 70.000 συμπολίτες μας, με το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. Θα μου πείτε μπροστά στη φτώχεια και την ανεργία σταγόνα στον ωκεανό…..Πράγματι, αλλά η ασφαλιστική κάλυψη σε 2.000.000 ανασφάλιστους είναι ασπιρίνη, το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης τώρα σε 30 δήμους και από το 2017 σε όλη την Ελλάδα είναι ασπιρίνη;……..

Τέλος πάντων δεν συνεχίζω, το μόνο που θέλω να πώ γιατί τα υπόλοιπα από κοντά και στη Μήλο, είναι ότι η αριστερά δεν υπάρχει για να το βάζει στα πόδια, η αριστερά είναι για τα δύσκολα και θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας…..

Ας μην ξεχνάμε ότι στην Ευρώπη εκτός από τη ραγδαία αύξηση της ακροδεξιάς, συνέπεια της δογματικής πολιτικής της λιτότητας των Σόϊμπλε και σία, έχουμε ακόμα μια κυβέρνηση της αριστεράς στην Πορτογαλλία και με μεγάλες πιθανότητες σύντομα και στην Ισπανία….Αναρωτηθείτε όλοι εσείς ποιά προοπτική θα υπήρχε αν ο ΣΥΡΙΖΑ τα παρατούσε ;;;;;

Keywords
Τυχαία Θέματα