Σύνοδος χωρών του Νότου: Η συνέντευξη Τύπου

18:20 10/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Ολοκληρώθηκαν στη Μαδρίτη οι εργασίες της Συνόδου των αρχηγών κρατών των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου, την οποία συγκροτούν η Ελλάδα, Κύπρος, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Μάλτα.

Συνέντευξη Τύπου παραχωρούν οι ηγέτες των χωρών που συμμετείχαν:

Νωρίτερα, με ανάρτηση του στον ευρωπαϊκό λογαριασμό του στο Twitter, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι πρόκειται για «μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε στην Αθήνα, διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στον διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης». Γενική θέση της Αθήνας είναι ότι αυτό το φόρουμ διαλόγου που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού, πλέον καθιερώνεται και αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά, καθώς η σημερινή είναι η τρίτη κατά σειρά Σύνοδος και η τέταρτη ήδη έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στη Λευκωσία.

At the 3rd Summit of the Southern and Mediterranean countries of the EU in Madrid today. 1/2 #UESur pic.twitter.com/q3E4VRaR8M

— Alexis Tsipras (@tsipras_eu) April 10, 2017

An important initiative that aims to contribute to the the ongoing discussion on the future of the European Union. 2/2

— Alexis Tsipras (@tsipras_eu) April 10, 2017

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παρέμβαση του ανέλαβε πρωτοβουλία, ώστε οι ευρωπαϊκές χώρες του Νότου να προτείνουν στην ΕΕ να αναλάβει έναν πιο ενεργό ρόλο ως προς το Συριακό.

Η ελληνική πλευρά θεωρεί επιπλέον ότι η ύπαρξη ενός πλαισίου ειρήνης και σταθερότητας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και σταθερότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα