Η απίστευτη σύνδεση της ασπιρίνης με τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο

18:15 10/4/2017 - Πηγή: iPop

Μελέτες στο παρελθόν έχουν συνδέσει την ασπιρίνη με μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή και για εγκεφαλικό επεισόδιο. Τώρα, νέα έρευνα δείχνει ότι τα οφέλη της ασπιρίνης μπορούν να φθάσουν μέχρι και στη μείωση κινδύνου θανάτου από καρκίνο.

Ερευνητές απ’ το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης και την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ «χτένισαν» τα ευρήματα δύο μεγάλων ερευνών σχετικά με την ασπιρίνη. Ανέλυσαν συγκεκριμένα τη χρήση ασπιρίνης και τα αποτελέσματα του καρκίνου περισσότερων από 130.000 ενηλίκων για πάνω από 32

χρόνια.

Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι που έπαιρναν ασπιρίνη τακτικά είχαν 7% έως 11% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο, συγκριτικά με τα άτομα που δεν έπαιρναν.

Τα μεγαλύτερα οφέλη προήλθαν από τη μείωση των θανάτων από καρκίνο του παχέος εντέρου. Οι χρήστες ασπιρίνης είχαν 30% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από τη νόσο.

Οι γυναίκες που παίρνουν ασπιρίνη έχουν επίσης χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του μαστού,και οι άνδρες παρουσίασαν χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του προστάτη.

Το όφελος φαίνεται να είναι μεγαλύτερο για τα άτομα που παίρνουν δύο με επτά ασπιρίνες σε εβδομαδιαία βάση.

Οι άνθρωποι που πήραν μισό με ενάμισι δισκίο την εβδομάδα παρουσίασαν επίσης μείωση σε κίνδυνο θανάτου που σχετίζεται με τον καρκίνο. Η μείωση των θανάτων από καρκίνο εμφανίστηκε για τους περισσότερους ανθρώπους αφού πήραν ασπιρίνη για περίπου έξι χρόνια.

Φυσικά, όπως εξηγούν οι ερευνητές, η λύση δεν είναι η κατανάλωση ασπιρίνης για προληπτικούς λόγους, καθώς πρόκειται για ένα φάρμακα με παρενέργειες, ωστόσο, τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά!

The post Η απίστευτη σύνδεση της ασπιρίνης με τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Η απίστευτη σύνδεση της ασπιρίνης με τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο,