Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του Σκορπιού Ριμπολόβλεφ στο Μονακό

09:14 7/11/2018 - Πηγή: Aixmi

Υπό κράτηση φέρεται να τέθηκε ο ιδιοκτήτης του Σκορπιού και πρόεδρος της AS Monaco, Ρώσος μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς.

Σύμφωνα με τη Le Monde, ο Ριμπολόβλεφ παραμένει κρατούμενος. Έρευνες έγιναν στη βίλα του στο Μονακό, την Μπελ Επόκ ενώ διενεργήθηκαν και άλλες έρευνες χωρίς να διευκρινιστεί πού.

Η έρευνα αφορά μία υπόθεση που αφορά «διαφθορά», «αθέμιτη άσκηση επιρροής, ενεργητική και παθητική»,

και συνέργεια στα αδικήματα αυτά και ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο.

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2017, για την ίδια υπόθεση είχε τεθεί υπό κράτηση ο Φιλίπ Ναρμινό, λίγες ημέρες αφού υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης του Πριγκιπάτου, μετά τις αποκαλύψεις της γαλλικής εφημερίδας.

Ο δικηγόρος του επιχειρηματία δήλωσε στην εφημερίδα Vedomosti: «Λυπούμαστε επειδή παραβιάστηκε η μυστικότητα της ανάκρισης και παρακαλούμε να τηρηθεί αυστηρά το κριτήριο της αθωότητας μέχρι την απόδειξη της ενοχής. Τα γεγονότα, με βάση τα οποία κλήθηκε και απαιτούν τη δική του μαρτυρία σχετίζονται με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου της δικηγόρου του, κάτι που αυτή τη στιγμή αμφισβητείται από τους νομικούς στο Εφετείο του Μονακό».

The post Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του Σκορπιού Ριμπολόβλεφ στο Μονακό appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα