Συνεχίζεται η έρευνα για τα συντρίμμια της ΜS804

08:44 20/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Τα αντικείμενα που πιθανολογούνταν έως χθες αργά τη νύχτα ότι ανήκουν στο αεροσκάφος της πτήσης 804, δεν ανήκουν σε αυτό, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στο CNN ο αντιπρόεδρος της EgyptAir Αχμέτ Αντέλ.

Οι ελληνικές Aρχές είχαν ανακαλύψει σωσίβια και αντικείμενα από πλαστικό σε μπλε και λευκό χρώμα να επιπλέουν στη Μεσόγειο εικάζοντας ότι εντόπισαν συντρίμμια από το Airbus 320.

«Διορθώνουμε το λάθος στην ανακάλυψη

των συντριμμιών γιατί αυτό που αναγνωρίσαμε δεν ανήκει σε τμήμα του αεροσκάφους μας, οπότε η έρευνα και διάσωση συνεχίζονται», είπε ο Αντέλ στο αμερικανικό δίκτυο.

The Egyptian Investigation Team in co-operation with the Greek counterpart are still searching for other remains of the missing plane.

— EGYPTAIR (@EGYPTAIR) May 19, 2016

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων Αθανάσιος Μπίνης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, εκτίμησε ότι «με βάση τα στοιχεία που είχαμε μέχρι τις 9 το βράδυ τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην θαλάσσια περιοχή δεν ταυτοποιήθηκαν ότι είναι συντρίμμια αεροσκάφους«.

Όπως είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων «το ένα αντικείμενο είναι ξύλινο και το άλλο δεν πρόκειται για σωσίβιο, επομένως δεν ανταποκρίνονται σε συντρίμμια αεροσκάφους».

Οι έρευνες συνεχίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας και συνεχίζονται το πρωί με εναέρια μέσα τόσο από τις ελληνικές όσο και από τις αιγυπτιακές Αρχές.

«Θα συνεχιστούν μέχρι να βρεθούν τα συντρίμμια και τα μαύρα κουτιά που θα διαλευκάνουν τα αίτια συντριβής του αεροσκάφους είπε ο κ. Μπίνης.

Τα συλλυπητήριά του για το αεροπορικό συμβάν στο αεροσκάφος της Egyptair, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι.

Στην επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, τον διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει με κάθε μέσο και να συνεργαστεί με την Αίγυπτο, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της υπόθεσης αυτής.

Εν τω μεταξύ η αμερικανική εταιρεία αναλύσεων Stratfor εκτίμησε ότι το Airbus A320 της EgyptAir είναι πιθανό να επλήγη από πύραυλο εδάφους-αέρος.

«Το πλήγμα από έναν πύραυλο επιφανείας-αέρος είναι επίσης πιθανό, αν και οι εξτρεμιστές στην Αίγυπτο και σε κοντινές περιοχές δεν πιστεύεται ότι έχουν πρόσβαση σε πυραύλους ικανούς να πλήξουν ένα αεροσκάφος σε αυτό το υψόμετρο», αναφέρει η εταιρεία σε ενημερωτικό της δελτίο.

Σύμφωνα με τη Stratfor, μια πιο προφανής εκδοχή για τα αίτια της συντριβής είναι η πυροδότηση ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού μέσα στο αεροσκάφος, ενώ λιγότερο πιθανή κατά τις εκτιμήσεις της είναι μια μηχανική βλάβη που σημειώθηκε σε ύψος πλεύσης 37.000 ποδών. Πάντως πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να αποκλειστεί μια καταστροφική βλάβη της ατράκτου».

Ο Λευκός Οίκος επανέλαβε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να προσδιοριστούν τα αίτια της συντριβής καθώς οι έρευνες για το θέμα αυτό συνεχίζονται.

«Είναι πάρα πολύ νωρίς για να πούμε οριστικά τι μπορεί να προκάλεσε αυτήν την καταστροφή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Η έρευνα είναι σε εξέλιξη. Και οι ερευνητές θα εξετάσουν όλους τους πιθανούς παράγοντες που θα μπορούσαν να έχουν συμβάλει στη συντριβή», πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει κανένα στοχείο» για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους της EgyptAir, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό.

«Εξετάζονται όλες οι υποθέσεις, αλλά καμία δεν υπερισχύει, διότι δεν έχουμε κανένα στοιχείο για τα αίτια», δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, προσθέτοντας ότι θα συναντηθεί αύριο με τις οικογένειες των επιβατών και αξιωματούχους «για να τους μεταφέρει τις περισσότερες δυνατές πληροφορίες με απόλυτη διαφάνεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα