Συνάντηση Τσίπρα – Φάιμαν στη Λέσβο

08:11 6/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Στη Λέσβο φθάνει σήμερα ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Οι δύο άνδρες θα μεταβούν στις εγκαταστάσεις πρώτης υποδοχής και ταυτοποίησης των προσφύγων και θα συζητήσουν την περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών στη διαχείριση του ζητήματος των προσφυγικών ροών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αυστριακής καγκελαρίας, στόχος της επίσκεψης του καγκελάριου είναι να σχηματίσει εικόνα των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, όπου σχεδιάζεται

η εγκατάσταση ενός από τα κέντρα ταυτοποίησης και καταγραφής των προσφύγων, τα αποκαλούμενα «Hotspots».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αναμένεται να συζητηθούν οι ανάγκες της Ελλάδας σε χρηματοδότηση και προσωπικό για τα συνολικά πέντε κέντρα καταγραφής προσφύγων τα οποία προβλέπονται να δημιουργηθούν στη χώρα (σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω), και για τα οποία ο καγκελάριος έχει υποσχεθεί την αποστολή 100 Αυστριακών ειδικών οι οποίοι θα συνδράμουν στην κατασκευή και στη λειτουργία τους.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερους από τέσσερις μήνες που ο κ. Φάιμαν επισκέπτεται την Ελλάδα. Ο αυστριακός καγκελάριος είχε έλθει στην Αθήνα στα μέσα Ιουνίου για επίσημη επίσκεψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα