Συνάντηση με Τραμπ θα έχει ο Μητσοτάκης στον Λευκό Οίκο

14:53 30/11/2019 - Πηγή: Aixmi

Συνάντηση στον Λευκό Οίκο με τον Ντόναλντ Τραμπ θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις αρχές του 2020. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι έχει προταθεί η 7η Ιανουαρίου ως πιθανή ημερομηνία στην αμερικανική πλευρά.

Ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και στις 4 Δεκεμβρίου στο Λονδίνο, στο πλαίσιο γεύματος εργασίας, κατά τη διάρκεια της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Και τις δυο

φορές θα αναδείξει τις συνεχείς προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, με τελευταία την απόπειρα παράνομης χάραξης θαλασσίων ζωνών με τη Λιβύη, όπου εξαφάνισε από τον χάρτη την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κάρπαθο,την Κάσο και το Καστελλόριζο.

«Όσοι βιάζονται να αμφισβητούν, με τρόπο θεσμικά σαθρό, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα να γνωρίζουν ότι θα βρουν απέναντί τους όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και τους Ευρωπαίους συμμάχους μας»,είπε χθες στην ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ ο πρωθυπουργός, ο οποίος  έχει ξεκινήσει επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες για το θέμα της τουρκικής επιθετικότητας.

The post Συνάντηση με Τραμπ θα έχει ο Μητσοτάκης στον Λευκό Οίκο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα