«Συναγερμός» στις ΗΠΑ – Τρομοδέματα σε Κλίντον, Ομπάμα, CNN

10:32 25/10/2018 - Πηγή: Aixmi

Τρομο-δέματα σε πλήθος Αμερικανών πολιτικών και αξιωματούχων απεστάλησαν μέσα στην εβδομάδα σε περιστατικά που φέρεται να συνδέονται μεταξύ τους. Παραλήπτες αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών έγναν οι Χίλαρι Κλίντον, Μπαράκ Ομπάμα, το CNN, ο πρώην γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ αλλά και δύο βουλευτίνες των Δημοκρατικών.

Το πρώτο τρομο-δέμα απεστάλη τη Δευτέρα του οποίου παραλήπτης ήταν ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος. Ακολούθως, η Μυστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι εντόπισε δύο δέματα που

περιείχαν «πιθανούς εκρηκτικούς μηχανισμούς» με παραλήπτες την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ και υποψήφια για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον και τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Όπως δήλωσε η Μυστική Υπηρεσία, κανένα από τα δέματα δεν παρελήφθη από τα πρόσωπα για τα οποία προοριζόταν κι η ζωή τους δεν διέτρεξε κίνδυνο.

Λίγο αργότερα εκκενώθηκαν τα γραφεία του CNN στο Κολόμπους Σερκλ στην καρδιά του Μανχάταν καθώς εντοίστηκε δέμα με εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπήρχε και φάκελος με λευκη σκόνη.

Το τηλεοπτικό δίκτυο επισήμανε ότι το δέμα είχε σταλεί ειδικά στον Τζον Μπρέναν, τον πρώην διευθυντή της CIA και σχολιαστή στο CNN, που αποδοκιμάζει δημοσίως τη διοίκηση Τραμπ. Ο πρόεδρος του CNN Worldwide Τζεφ Ζάκερ δήλωσε ότι υπάρχει μια «πλήρης και παντελής έλλειψη κατανόησης» στον Λευκό Οίκο σχετικά με τη σοβαρότητα των επιθέσεών του εναντίον των ΜΜΕ.

Απο την πλευρά του βέβαια ο Λευκός Οίκος καταδίκασε τις «τρομακτικές και ποταπές ενέργειες», οι «υπεύθυνοι των οποίων πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης». Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι η «πολιτική βία δεν έχει θέση στις ΗΠΑ».

Η Χίλαρι Κλίντον η οποία βρισκόταν στη Φλόριντα για να παραστεί σε προεκλογική εκδήλωση ενόψει των ενδιάμεσων εκογών της 6ης Νοεμβρίου δήλωσε πως «είναι μια περίοδος αναταράξεων, μια περίοδος βαθιών διχασμών και εμείς πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταφέρουμε να παραμείνουμε ενωμένοι».

Η αστυνομία της Φλόριντα ανακοίνωσε ότι εντόπισε ύποπτο δέμα κοντά στο γραφείο της βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος Ντέμπι Γουάσερμαν-Σουλτς, πρώην προέδρου της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο γνωστοποίησε κατόπιν ότι εστάλη ύποπτος μηχανισμός στο γραφείο του στο Μανχάταν κάτι που θεωρήθηκε αργότερα εσφαλμένος συναγερμός, ενώ μεταξύ των στόχων βρέθηκε και ο Έρικ Χόλντερ, πρώην γενικός εισαγγελέας υπό προεδρίας Ομπάμα.

Επίσης η βουλευτής των Δημοκρατικών Μαξίμ Ουότερς επιβεβαίωσε πως δέχθκε ύποπτο δέμα στο γραφείο της στην Ουάσινγκτον

Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Όμως, ο υπεύθυνος του γραφείου αντιτρομοκρατίας του FBI στη Νέα Υόρκη Μπράιαν Πάαρμαν είπε ότι επρόκειτο για συντονισμένες αποστολές.

«Φαίνεται ότι ένα ή περισσότερα πρόσωπα έστειλαν πολλά παρόμοια δέματα» δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στη Νέα Υόρκη.

Οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ προσπαθούν να εντοπίσουν ένα ύποπτο πακέτο που πιστεύουν ότι εστάλη στον πρώην αντιπρόεδρο της χώρας Τζο Μπάιντεν, δήλωσε αξιωματούχος.

The post «Συναγερμός» στις ΗΠΑ – Τρομοδέματα σε Κλίντον, Ομπάμα, CNN appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα