Σύγκρουση ρωσικού στρατιωτικού πλοίου με εμπορικό στη Μαύρη Θάλασσα

16:17 27/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Ρωσικό στρατιωτικό πλοίο συγκρούστηκε νωρίτερα με εμπορικό πλοίο με σημαία Τόγκο που μετέφερε ζώα στη Μαύρη Θάλασσα, 40χλμ. από τον Βόσπορο, σύμφωνα με την ανακοίνωση από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το στρατιωτικό πλοίο Liman είναι αναγνωριστικό και το ατύχημα έγινε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.
Αρχικές πληροφορίες που μετέδωσε το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντογάν διασώθηκαν 45 Ρώσοι στρατιώτες ενώ 15 αγνοούνταν.
Ωστόσο ο Ρώσος υπουργός Άμυνας ανέφερε πως κανείς στρατιώτης από το πλοίο δεν έχει τραυματιστεί και πως το πλοίο έχει πάρει

μικρή κλίση. Το προσωπικό καταβάλλει προσπάθειες ώστε να μη βυθιστεί, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας και πρόσθεσε πως σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής θα συμβάλλει στην εκκένωση του ρωσικού αναγνωριστικού απομακρύνοντας τους Ρώσους στρατιωτικούς

Αργότερα η τουρκική ακτοφυλακή ανέφερε πως διέσωσε συνολικά 78 ανθρώπους.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ επικοινώνησε με τον Ρώσο ομόλογο του Νμίτρι Μεντβέντεφ και εξέφρασε τη λύπη του για τη σύγκρουση στην οποία ενεπλάκη το ρωσικό πλοίο.
Το Liman είναι πλοίο της σοβιετικής περιόδου που κατασκευάστηκε στην Πολωνία και ξεκίνησε τα… ταξίδια του το 1970. Δεν είναι οπλισμένο, αλλά φέρει ένα ραντάρ και εξοπλισμό ώστε να εντοπίζει υποβρύχια.

Keywords
Τυχαία Θέματα