Σύγκρουση νοκομειακών με ΜΑΤ στο ΥΜΑΘ (ΒΙΝΤΕΟ)

14:28 8/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Ένταση σημειώθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, στη Θεσσαλονίκη, όταν εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και αστυνομικοί συγκρούστηκαν έξω από το ΥΜΑΘ, όταν οι άνδρες των ΜΑΤ προσπάθησαν να τους απωθήσουν.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το thestival.gr, μερίδα εργαζομένων εισέβαλε στον αύλειο χώρο του ΥΜΑΘ, όπου

συνάντησε μια διμοιρία που τους απώθησε. Τελικά, λίγο αργότερα η αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ έγινε δεκτή από την προϊσταμένη του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η αντιπροσωπεία ζήτησε να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του στη ΔΕΘ.

Η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου απάντησε πως αυτό είναι αδύνατον λόγω του βεβαρημένου προγράμματος του κ. Τσίπρα, ωστόσο το ραντεβού με εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ θα γίνει προσπάθεια να κλειστεί κάποια άλλη χρονική στιγμή.

Στο μεταξύ, εργαζόμενη στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, η οποία συμμετέχει στη μεγάλη κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση από άνδρα των ΜΑΤ, όπως μεταδίδει το voria.gr.

Όπως ισχυρίζεται έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης δέχθηκε τα χτυπήματα από αστυνομικό, όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισέλθουν στον αύλειο χώρο.

Η Κατερίνα Παπαϊωννου έπεσε στο έδαφος και συνάδελφοί της προσπάθησαν να τη βοηθήσουν. «Άρχισαν να μας απωθούν, να μας σπρώχνουν κάτι τεράστιοι άντρες. Ένας με χτύπησε με την ασπίδα στο κεφάλι, στα χέρια», είπε στους δημοσιογράφους.

Πηγή βίντεο: thestival.gr, voria.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα