Στρατηγική συμμαχία Ελλάδας με Ισραήλ-Αίγυπτο απέναντι στην Τουρκία

20:31 4/4/2018 - Πηγή: Aixmi

Μεγάλη στρατηγική σημασία αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση στη διαρκή αναβάθμιση των σχέσεων τής χώρας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο για την αντιμετώπιση τής εντεινόμενης τουρκικής επιθετικότητας. Στις 8 Μαΐου θα γίνει στη Λευκωσία τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου,

όπου θα αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα οι πειρατικές ενέρειες τής Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία το μεσημέρι με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στον απόηχο τής σφοδρότατης σύγκρουση τού ισραηλινού πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος τον αποκάλεσε «τρομοκράτη« και «κατακτητή» των παλαιστινιακών εδαφών, μετά τον θάνατο 17 Παλαιστινίων διαδηλωτών στη Γάζα από τα πυρά ισραηλινών στρατιωτών. Για να απαντήσει ο Νετανιάχου ότι δεν μπορεί να διδάσκει ηθική και αξίες ένας «χασάπης» που «σφάζει πολίτες στην Αφρίν» και έχε καταλάβει τη Βόρεια Κύπρο και κουρδικές περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο είχε πάει στο Ισραήλ ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και συναντήθηκε με τον ομόλογό του, Αβιγκντορ Λίμπερμαν. Όπως είχε ανακοινωθεί τότε η συνάντηση εντάσσεται «στο πλαίσιο των στενών και φιλικών σχέσεων Ελλάδος και Ισραήλ και της στενής συνεργασίας των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών, που στηρίζεται στην κοινή αντίληψη για τις περιφερειακές εξελίξεις και στην εξυπηρέτηση ζωτικών εθνικών συμφερόντων».

Πριν αναχωρήσει για το Τελ Αβίβ, ο κ. Καμμένος είχε συναντηθεί με τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ, αντιστρατηγό Γκάντι Αιζενκοτ.

Στρατηγική συμμαχία τής Ελλάδας με Ισραήλ-Αίγυπτο απέναντι στην Τουρκία

The post Στρατηγική συμμαχία Ελλάδας με Ισραήλ-Αίγυπτο απέναντι στην Τουρκία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα