Στους ορκωτούς λογιστές οι υποθέσεις Σταθάκη, Φλαμπουράρη, Χαϊκάλη & Μητρόπουλου

16:49 23/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος έδωσε σήμερα περιθώριο 10 ημερών σε 50-60 πολιτικά πρόσωπα που βρέθηκαν με «προβληματικά» πόθεν έσχες. Κατόπιν συνεδρίασης – η πρώτη μετά τη συγκρότησής της- η Επιτροπή παρέπεμψε τις υποθέσεις Σταθάκη, Φλαμπουράρη, Χαϊκάλη και Μητρόπουλου στους ορκωτούς λογιστές.

Aναλυτικά, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης ελέγχεται για «παράνομο πλουτισμό», ενώ η έρευνα για τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη περιλαμβάνει και τις καταγγελίες του

βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη για ύπαρξη «μαύρων ταμείων» στην κατασκευαστική του εταιρεία.

Αναφορικά με την υπόθεση για την offshore του Παύλου Χαϊκάλη, διαπιστώθηκε ότι εισέπραξε 30.000 ευρώ και θα γίνει έλεγχος αν αυτά είναι δηλωμένα στην Ελλάδα και αν έχουν φορολογηθεί.
Τέλος, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, για τον Αλέξη Μητρόπουλο ο πρόεδρος της Επιτροπής παραδέχθηκε ότι είναι το τέταρτο πρόσωπο που πρέπει να ελεγχθεί. Όπως είπε ο κ. Βαρεμένος, «δεν ασχοληθήκαμε γιατί η υπόθεση έχει πάει στους Οικονομικούς Εισαγγελείς».

Ο κ. Βαρεμένος δήλωσε πως η προτεραιότητα της Επιτροπής είναι η επιτάχυνση της δημοσιοποίησης των πόθεν έσχες του 2013 (χρήση 2012), περίοδος για την οποία έχει γίνει ανάθεση από τη Βουλή. Για τα πόθεν έσχες των επόμενων ετών θα γίνει νέα ανάθεση στους ορκωτούς λογιστές.

Σε όλα τα πολιτικά πρόσωπα είχαν πρόβλημα εστάλη επιστολή ώστε εντός 10 ημερών να επανέλθουν και «μετά θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία».

Keywords
Τυχαία Θέματα