Θεοχάρης: Άγαρμπη και λανθασμένη η αποπομπή Σαββαΐδου

15:37 23/10/2015 - Πηγή: Aixmi

«Άγαρμπη και εντελώς λανθασμένη» χαρακτήρισε την αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου o Χάρης Θεοχάρης.

«Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, τονίζοντας ότι η ΝΔ ότι «δεν έχει έρεισμα να διαμαρτύρεται, γιατί άνοιξε το δρόμο για τέτοιες μεθοδεύσεις» με αφορμή την περίπτωσή του.

Όμως ο ίδιος άφησε αιχμές και για την Κατερίνα Σαββαΐδου

δηλώνοντας ότι «την ανεξαρτησία μιας αρχής πρέπει να την υπερασπίζεσαι» και λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα κριθεί από την επιλογή του διαδόχου της κ. Σαββαΐδου και τα κομματικά ένσημά του.

Αναφορικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για νέα Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων -που θα αποκαλείται Ελληνική Αρχή Δημόσιων Εσόδων- ο κ. Θεοχάρης, δήλωσε ότι «υπάρχει εδώ και καιρό αυτό το σχέδιο, πριν από την απομάκρυνσή μου. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα σχέδιο στα πρότυπα της ΕΛΣΤΑΤ».Όπως είπε όμως, ένας οργανισμός όπως η ΓΓ Εσόδων θα πρέπει να εισπράττει σωστά και να είναι ανεξάρτητος από τις πιέσεις.

Τέλος, σχετικά με τα θέματα διαφάνειας, ο βουλευτής του Ποταμιού υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνουν βήματα, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν υπάρχουν αναρτημένα διαχρονικά τα πόθεν έσχες των βουλευτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα