Στους «4» του κόσμου η εθνική πόλο ανδρών

23:08 4/8/2015 - Πηγή: Aixmi

«Έσπασε καρδιές» η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, αλλά τελικά τα κατάφερε και βρίσκεται για τρίτη φορά στην ιστορία της στους «4» του κόσμου.

Μετά από έναν αγώνα θρίλερ, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, νίκησε 12-11 τα πέναλτι την Αυστραλία και προκρίθηκε στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Καζάν, όπου την Πέμπτη (20:30) θα αντιμετωπίσει την Κροατία, σε έναν αγώνα με «έπαθλο» μία θέση στον τελικό, αλλά και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Δέκα χρόνια μετά τη μεγαλύτερη επιτυχία της, το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο του Μόντρεαλ, η ελληνική ομάδα θα βρει απέναντί της την ίδια ομάδα που είχε νικήσει τότε στον «μικρό» τελικό, με την ελπίδα η ιστορία να επαναληφθεί…

Για να φτάσει βέβαια στη διαδικασία των πέναλτι, η εθνική πέρασε από «χίλια κύματα», απέναντι στην πολύ σκληροτράχηλη Αυστραλία.

Δέχθηκε μάλιστα τρία τέρματα στο τελευταίο τρίλεπτο της αναμέτρησης και βρέθηκε «στα σχοινιά», αλλά το γκολ του Γιάννη Φουντούλη τέσσερα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ισοφάρισε σε 7-7 και επέτρεψε στην ελληνική ομάδα να πάει το ματς στα πέναλτι και να το κερδίσει.

Ήδη από το πρώτο οκτάλεπτο έγινε φανερό πώς θα κυλήσει ο προημιτελικός.

Η ελληνική άμυνα είχε εγκλωβίσει τους Αυστραλούς, που σε όλη την πρώτη περίοδο είχαν μόνο ένα επικίνδυνο σουτ που απέκρουσε ο Φλέγκας, ενώ και στη μοναδική αποβολή που χρεώθηκε, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έκλεψε τη μπάλα.

Την ίδια στιγμή όμως, το δυναμικό παιχνίδι των «σαρκς» δημιουργούσε πολλά επιθετικά προβλήματα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και τα πράγματα χειροτέρεψαν, καθώς ο Χρήστος Αφρουδάκης έχασε τετ-α-τετ στην κόντρα στην πρώτη περίοδο και πέναλτι στη δεύτερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα