Στουρνάρας: Η κυβέρνηση Τσίπρα προσπάθησε να με εξοντώσει ηθικά

15:34 14/7/2019 - Πηγή: Aixmi

Σε βαρύτατη καταγγελίας σε βάρος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα προχώρησε ο Γιάννης Στουρνάρα, τονίζοντας ότι υπήρξε συντονισμένη προσπάθεια ηθικής εξόντωσης και “δολοφονίας χαρακτήρα” του ίδιου, της συζύγου μου και των θυγατέρων του από κρατικούς και παρακρατικούς παράγοντες.

Σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο διοικητής Τραπέζης

Ελλάδος ανέφερε ότι πρέπει να ριχτεί άπλετο φως από τους αρμόδιους φορείς «όχι για λόγους αντεκδίκησης, αλλά για λόγους προστασίας του κράτους δικαίου».

Και πρόσθεσε:

 «Αντεξα και προστάτευσα την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδας επειδή είμαι απολύτως καθαρός, επειδή δεν βρήκαν απολύτως τίποτα οι σκευωροί και χάρη στη στήριξη που είχα από την οικογένειά μου, από τους διευθυντές και το προσωπικό της Τράπεζας και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Κάποιος άλλος στη θέση μου ίσως να μην άντεχε και τότε οι επιπτώσεις θα ήταν απρόβλεπτες».

Σε ό,τι αφορά την αναθεώρηση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος, υπογράμμισε ότι βασική προϋπόθεση είναι η ενίσχυση της αξιοπιστίας της οικονομικής πολιτικής που θα αυξήσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη των επενδυτών και των εταίρων.

«Υπάρχουν τα περιθώρια για μια συμβιβαστική λύση που θα προβλέπει μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων έναντι μιας επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων. Μια τέτοια απόφαση θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ληφθεί σε συμφωνία με τους θεσμούς λαμβάνοντας υπόψη ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης επιτρέπει δημοσιονομική ευελιξία όταν γίνονται πρόσθετες μεταρρυθμίσεις που αυξάνουν τον δυνητικό ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας».

Ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε ότι θα εισηγηθεί στη νέα κυβέρνηση και τους θεσμούς την πλήρη άρση των capital control το συντομότερο δυνατόν, καθώς δεν έχουν πλέον χρησιμότητα.

The post Στουρνάρας: Η κυβέρνηση Τσίπρα προσπάθησε να με εξοντώσει ηθικά appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα