Στόχος επίθεσης το site του BBC

23:46 12/7/2012 - Πηγή: Aixmi

Χωρίς περιεχόμενο εμφανιζόταν για 30 λεπτά, το βράδυ της Τετάρτης, η ιστοσελίδα του BBC, ενώ μετά από μια ώρα, στις 23:00 το πρόβλημα λύθηκε. Σε μήνυμα στο Twitter το δίκτυο επιβεβαίωσε το πρόβλημα δηλώνοντας ότι τα αίτια ερευνώνται. Ο κολλοσός των media, αν και χρησιμοποιεί τις πιο σύγχρονες των δικλίδων ασφαλείας, έχει δεχθεί σειρά επιθέσεων τα τελευταία 2 χρόνια, χωρίς ωστόσο να έχει καταφέρει να αποτρέψει τις

επόμενες…

Την ίδια ώρα, αίσθηση και φόβους για την εγκυρότητα του Μέσου προκαλεί η διαρροή ενός email, με το οποίο η διεύθυνση του βρετανικού δημοσιογραφικού οργανισμού ζητά από τους δημοσιογράφους να προτείνουν ιδέες που θα οδηγήσουν στην αύξηση των εσόδων.

Ειδικότερα, τα διευθυντικά στελέχη του BBC ανέθεσαν στους συντάκτες και τους ρεπόρτερ να σκεφτούν τρόπους δημιουργίας πρόσθετων εσόδων και να τους παρουσιάσουν στους προϊσταμένους τους, στις αξιολογήσεις που θα γίνουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με τους 2.400 εργαζόμενους στο τμήμα των Διεθνών Ειδήσεων του BBC να ενημερώνονται πως «πρέπει τώρα να αξιοποιήσουν νέες εμπορικές ευκαιρίες και να μεγιστοποιήσουν την αξία που δημιουργούμε με τη δημοσιογραφική μας εργασία».

Σημειώνεται ότι αυτήν την περίοδο η υπηρεσία που παρακολουθεί τη δεοντολογία των βρετανικών ΜΜΕ πραγματοποιεί έρευνα εις βάρος του BBC για το πώς επέτρεψε σε ντοκιμαντέρ και εκπομπές να επηρεαστούν εμπορικά. Πάντως, το δίκτυο έχει εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία ζητά συγγνώμη για σοβαρά δημοσιογραφικά παραπτώματα. Ωστόσο, οι οικονομικές δυσκολίες που οδήγησαν σε περικοπές 20% του προϋπολογισμού και απολύσεις 2.000 ατόμων, έχουν κάνει το BBC να αναζητήσει άλλους τρόπους για την αύξηση των εσόδων του.

Keywords
Τυχαία Θέματα