Στο Βερολίνο η Ιβάνκα Τραμπ – Πρώτη επίσημη ως σύμβουλος του προέδρου

11:08 25/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Κατά την… παράδοξη συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον πλανητάρχη Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο προφανώς είχαν μείνει ανοικτά ορισμένα θέματα… Στο πλαίσιο αυτό, η κόρη του προέδρου των ΗΠΑ ταξιδεύει στο Βερολινο στο πρώτο της ταξίδι ως σύμβουλος του Τραμπ όπου θα έχει σειρά επαφών ενώ θα έχει και δείπνο εργασίας με την καγκελάριο.

Αν και ο ίδιος ο πρόεδρος

δνε έχει πραγματοποιήσει ακόμη κάποιο επίσημο ταξίδι, η κόρη του ως ο πιο έμπιστος σύμβουλος του, αναλαμβάνει επιτελικό ρόλο.

Η Τρμπ, που προσεκλήθη από τη Μέρκελ τονίζει την αναγκαιότητα για καλές σχέσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ-Γερμανία και θέλει να σταθεροποιήσει τη σχέση μετά το ταραχώδες ξεκίνημά τους.

Αμέσως μόλις φθάσει στο Βερολίνο, η Ιβανκα θα έχει επαφές στην αμερικανική πρεσβεία όπου θα συναντηθεί με το προσωπικό και τις οικογένειές τους.

Στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε συνέδριο για τη θέση της γυναίκας και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο της W-20, σύνοδος της G-20 που στχεύει στην προώθηση της γυναικείας ισχύος στον εργασιακό στίβο. Θα είναι μία από τις 8 συμμετέχουσες, περιαμβανομένων της Άνγκελα Μέρκελ, της βασίλισσας της Ολλανδίας Μαξίμα και της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Στη συνέχεια θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Siemens Technik Akademie, ενώ θα αποτίσει φόρο τιμής στο μνημείο δολοφονηθέντων εβραίων της Ευρώπης. Η ίδια ασπαστηκε τον ιουδαϊσμό το 2009 καθώς ο άνδρας της Τζάρεντ Κούσνερ είναι εβραίος.

Το απόγευμα θα συμμετάσχει στο δείπνο του γκαλά της W-20.

Keywords
Τυχαία Θέματα