Στο πλευρό του Μακρόν ο Βαλς… αν χάσει το χρίσμα των Σοσιαλιστών

16:10 27/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Την Κυριακή θα κριθεί ποιος από τους δύο υποψηφίους Αμόν ή Βαλς θα λάβει το χρίσμα των Σοσιαλιστών για να κατέλθει στην προεδρική κούρσα.

Σήμερα, ο τέως πρωθυπουργός και βασικός αντίπαλος του προπορευόμενου Μπενουά Αμόν, τόνισε, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM, πως σε περίπτωση που χάσει το χρίσμα του κόμματός του θα στηρίξει -πιθανότατα- τον ανεξάρτητο κεντρώο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν.

Να σημειωθεί ότι οι φιλο-επιχειρηματικές θέσεις του Μανουέλ Βαλς, υποστηρικτή της πολιτικής του Ολάντ είναι κοντά σε εκείνες του Μακρόν.

Ερωτηθείς

τι θα κάνει αν χάσει στις κυριακάτικες προκριματικές εκλογές είπε «θα καθίσω στην πίσω σειρά. Εγώ είμαι στην καρδιά του προοδευτικού κινήματος, από τον Αμόν μέχρι τον Μακρόν, επειδή πρέπει να ενώσουμε τον κόσμο«.

Να σημειωθεί ότι ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν υπουργός με τον Βαλς στην κυβέρνηση Ολάντ , αλλά παραιτήθηκε για να θέσει υποψήφιος ως ανεξάρτητος για τη γαλλική προεδρία.

Αν και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως κανείς από τους δύο υποψηφίους των Σοσιαλιστών, Αμόν ή Βαλς, δεν περνά στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών όπου υποψήφιοι θα είναι οι Φιγιόν και Λεπέν, σε περίπτωση που οι υποστηρικτές του Βαλς στραφούν στον Μακρόν, τότε υπάρχει περίπτωση, σύμφωνα με δημοσκοπικά σενάρια, να περάσει ο πρώην υπουργός στον δεύτερο γύρο αντί του Φιγιόν ή και της Λεπέν.

Keywords
Τυχαία Θέματα