Στο πλευρό του Μακρόν ο Μπενουά Αμόν: Ξέρω να αναγνωρίζω τον πολιτικό αντίπαλο από τον εχθρό της Δημοκρατίας

21:33 23/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Πέμπτος κατατάσσεται σύμφωνα με τα αποτελέσματα ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών του Φρανσουά Ολάντ Μπενουά Αμόν. Αναγνωρίζοντας την ήττα ο Αμόν τόνισε ότι θα στηρίξει τον Μακρόν λέγοντας ότι παρά το γεγονός ότι αν και αυτός δεν ανήκει στην Αριστερά, ο ίδιος ξέρει να διαχωρίζει έναν πολιτικό αντίπαλο από έναν εχθεό της Δημοκρατίας, αναφερόμενος σαφώς στην ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο Μπενουά Αμόν ανακοίνωσε ότι θα ταχθεί στο πλευρό του Μακρόν ενάντια στη Λεπέν,

όπως και ο Φρανσουά Μπαϊρού και ο Κριστιάν Εστροσί αλλά και ο Ζαν Πιερ Ραφαρίν που αναγνώρισε την ήττα του Φιγιόν και ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον Μακρόν.

Réaction de Christian Estrosi aux résultats du premier tour de l'élection #Presidentielle2017 pic.twitter.com/dNAxZcr68j

— Christian Estrosi (@cestrosi) April 23, 2017

Ο Laurent Wauquiez πρόεδρος της περιφέρειας Auvergne Rhône-Alpes είπε ότι ήταν μία άσχημη ήττα και κάλεσε να μην ψηφίσουν τη Μαρίν Λεπέν.

Με δηλώσεις τους τόσο ο Μανουέλ Βαλς όσο και ο Μπερνάν Καζνέβ εξέφρασαν τη στήριξή τους στο πρόσωπο του Εμανουέλ Μακρόν συσπειρώνοντας τους ψηφοφόρους της παράταξής τους εναντίον της εθνικίστριας Μαρίν Λεπέν.

Comme au 1er tour je voterai @EmmanuelMacron le 7 mai.Chacun doit mesurer la gravité du moment et tout faire pour rassembler.Pour la France.

— Manuel Valls (@manuelvalls) April 23, 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα