Στο Άμστερνταμ ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων λόγω… Brexit

16:52 21/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Στο Άμστερνταμ θα μετεγκατασταθεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, ενώ στο Παρίσι θα «μετακομίσει» η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών, όπως αποφάσισε το Συμβούλιο Υπουργών Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, στο πλαίσιο της μεταφοράς των δύο οργανισμών από το Λονδίνο λόγω Βrexit.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν κατόπιν κλήρωσης γιατί και στις δύο περιπτώσεις παρά τις τρεις ψηφοφορίες που έγιναν, δεν υπήρξε νικητής.

Σε σχέση με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, η πρώτη ψηφοφορία

ξεκίνησε με 16 υποψήφιες πόλεις μεταξύ των οποίων και η Αθήνα με έδρα τον Πειραιάς). Στην πρώτη ψηφοφορία τερμάτισε πρώτο το Μιλάνο, δεύτερο το Άμστερνταμ και τρίτη η Κοπεγχάγη. Η Αθήνα ήταν έβδομη και αποκλείστηκε. Στη δεύτερη ψηφοφορία αποκλείστηκε ως τρίτη η Κοπεγχάγη. Στην τρίτη ψηφοφορία υπήρξε ισοψηφία των δύο με 13 ψήφους, ενώ στην κλήρωση που ακολούθησε, κέρδισε το Άμστερνταμ.

Η ολλανδική πόλη θα φιλοξενήσει τους 900 υπάλληλους του Οργανισμού, ο οποίος συστάθηκε το 1995, προκειμένου να αξιολογεί και να εποπτεύει φάρμακα για ανθρώπινη και κτηνιατρική χρήση όσον αφορά στην ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα, με σκοπό την προστασία της υγείας του ανθρώπου και των ζώων στην ΕΕ.

The post Στο Άμστερνταμ ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων λόγω… Brexit appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα