Στις ΗΠΑ έχουν «ντουλάπες κλάματος», στην Ελλάδα φραπέ και μπύρα

12:15 30/4/2018 - Πηγή: Aixmi

Όταν διάβασα για πρώτη φορά για την «cry closet», δηλαδή τη.. ντουλάπα κλάματος,που εγκατέστησε το Πανεπιστήμιο της Γιούτα των ΗΠΑ στη βιβλιοθήκη του, για να μπορούν οι φοιτητές να κλείνονται εκεί μέσα και να εκτονώνουν το άγχος των εξετάσεων κλαίγοντας, πίστεψα πως ήταν ένα αστειάκι του διαδικτύου.

Ήταν η παραπάνω φωτογραφία που ανέβασε στο Twiter μια φοιτήτρια του Πανεπιστημίου, που με έκανε να καταλάβω ότι η «ντουλάπα κλάματος», είναι πραγματική! Όπως μπορείτε να διακρίνετε, στο εσωτερικό της υπάρχουν πολλά λούτρινα

ζωάκια (προφανώς για να τα αγκαλιάζεις και να νιώθεις ότι δεν είσαι μόνος την ώρα που κλαις), ενώ οι σχετικές οδηγίες που έχουν αναρτηθεί στην πόρτα της αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι επιτρέπεται η είσοδος σε έναν φοιτητή τη φορά -και η παραμονή του εκεί δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 10 λεπτά!

Δεν μπορώ να κατανοήσω επουδενί την χρησιμότητα ενός τέτοιου χώρου, έχω δεκάδες ενστάσεις, αντιρρήσεις και φόβους για το πού μπορεί να οδηγήσει αυτή η απομόνωση και η έλλειψη επικοινωνίας που παίρνει διαστάσεις μάστιγας στις νεότερες ηλικίες, όμως έχω την ελπίδα ότι στην Ελλάδα δύσκολα θα φτάσει αυτή η ανόητη έμπνευση!

Όχι γιατί δεν έχουν άγχος οι μαθητές και οι φοιτητές μας (κάθε άλλο, αφού το εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι από τα πιο στρεσογόνα του πλανήτη και η ανασφάλεια που συνοδεύει την επόμενη μέρα του πτυχίου είναι βαριά κι ασήκωτη), αλλά γιατί το εκτονώνουν με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Φραπεδάκι ή φρέντο, μπυρίτσα ή άλλο ποτάκι, ανάλογα με την ηλικία, στο cafe ή στο bar, συντροφιά με έναν ή περισσότερους συμμαθητές ή συμφοιτητές που ακούνε τον πόνο σου και σου λένε τον δικό τους, έχουν αποδειχτεί σωτήρια για γενιές και γενιές Ελλήνων.

Όλα τα άλλα είναι…αμερικανιές!

thisismarias.com

Στις ΗΠΑ έχουν «ντουλάπες κλάματος», στην Ελλάδα φραπέ και μπύρα

The post Στις ΗΠΑ έχουν «ντουλάπες κλάματος», στην Ελλάδα φραπέ και μπύρα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα