Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου – Υποχώρηση από την κυβέρνηση

09:01 9/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Άτυπη συνάντηση προγραμματίζει σήμερα το πρωί η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου οι βουλευτές που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου να θέσουν τις αμφιβολίες τους στον υπουργό Δικαιοσύνης ώστε στη συνέχεια να υπάρξουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις προτού το νομοσχέδιο τεθεί σε ψήφιση και καταψηφιστεί ακόμη και από τους κυβερνητικούς.

Ήδη εναντίον του συγκεκριμένου νομοσχεδίου τάσσονται οι: Γεωργία Γεννιά (ΣΥΡΙΖΑ), Δημήτρης Καμμένος

(ΑΝΕΛ), Κώστας Κατσίκης (ΑΝΕΛ) και Βασίλης Κόκκαλης (ΑΝΕΛ). Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον 4-5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείεται να εκφράσουν τη διαφωνία τους διά της απουσίας.

Έτσι, το Μαξίμου αναζητεί τη χρυσή τομή ώστε να περιορίσει και την αντίδραση της Εκκλησίας χωρίς να φανεί ως νέα κωλοτούμπα.

Στο μεταξύ, το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια στις 12.00 και θα ψηφιστεί αύριο το μεσημέρι ενώ έχει δεχθεί αντιδράσεις όχι μόνο από την Εκκλησία, αλλά και από τους ΑΝΕΛ, ορισμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, των λοιπών κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο Σταύρος Κοντονής υπολογίζει σε στήριξη από βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού για να περάσει το νομοσχέδιο ως έχει.

Επίσης, όπως έγραψε το «Πρώτο Θέμα», η γενική γραμματέας Δικαιοσύνης Μαρία Γιαννακάκη χαρακτήριζε τον περασμένο Μάιο ενδεχόμενη προσθήκη ανηλίκων στις διαδικασίες διόρθωσης φύλου ως «τουφεκιά στον αέρα» που απειλεί τις ζωές των παιδιών. Παράλληλα, η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδας σε επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή στις 4/10/2017 επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «εκφράζουμε την αντίθεσή μας για την επέκταση της δυνατότητας αλλαγής φύλου σε άτομα αυτής της ηλικίας (15 μέχρι την ενηλικίωση), ηλικία η οποία χαρακτηρίζεται από ρευστότητα της διαμορφούμενης ταυτότητας φύλου καθώς και τις ανησυχίες μας ότι η εμπλοκή των εν λόγω νέων στην διαδικασία θα επιβαρύνει παρά θα βελτιώσει την ψυχική τους κατάσταση.

Μεταξύ των σεναρίων για τις διορθώσεις στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνεται το «ήπιο» που προβλέπει ενίσχυση των προϋποθέσεων για τη διαδικασία διόρθωσης φύλου 15χρονων παιδιών. Επίσης, ένας συμβιβασμός μπορεί να υπάρξει σε σπάσιμο του επίμαχου άρθρου 3 σε δύο ξεχωριστά με «απομόνωση» της διάταξης που αφορά στους δεκαπεντάχρονους ώστε ενδεχόμενη καταψήφιση να μην συμπαρασύρει και τη ρύθμιση «φυλομετάβασης» για ενηλίκους (σ.σ. η αλλαγή φύλου ενήλικων, 17χρονων και 15χρονων είναι σε κοινό άρθρο). Ακόμη, μελετάται και η πρόταση για πλήρη απόσυρση των ανήλικων από το νομοσχέδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα